MEDALIILE DE LA MALUL MĂRII

0
1002

Dacă la sfârșitul anului trecut vă povesteam despre atmosfera de la meciul de baschet din Sala Sporturilor din Constanța, acum a venit rândul unui sport care a adus la malul mării o medalie de argint la Campionatul Mondial. Este vorba despre luptele libere, care reușesc să aducă Mangalia pe podium la cele mai importante competiții din lume.

Dorind să aflăm mai multe despre aceste performanțe, l-am contactat pe vicepreședintele Federației Române de Lupte, domnul Luca Lucian, care ne-a vorbit despre secretul performanțelor Clubului Sportiv Mangalia.

Pentru început am vrea să aflăm câteva repere din activitatea dumneavoastră sportivă.

  • Am început să practic Lupte Libere în anul 1976 la CSS Mangalia, primul meu antrenor fiind Gelal Feuzi. A fost o perioadă în care m-am format atât ca sportiv dar mai cu seamă ca om, luptele fiind un sport care formează caractere. Pe parcurs au început să apară și rezultatele, cele mai importante medalii fiind cea de Campion la Copii și medaliat cu bronz la Speranțe Olimpice. Pe întreg parcursul sportiv am fost în permanență ”abonat” la primele 6 locuri pe plan național.

Cum s-a produs trecerea de la sportiv la membru în Biroul Federal al Federației Române de Lupte?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • Niciodată nu am stat departe de sport și am mai practicat tenis, fotbal și yachting, însă mereu am fost atras de prima dragoste, luptele. Împreună cu alți pasionați ai sportului am pus bazele Clubului Sportiv Mangalia, încercând să formăm o echipă puternică care să atragă copiii către sălile de sport și care să le asigure toată susținerea pentru a putea ajunge la performanță. Toată această muncă în interesul dezvoltării și promovării luptelor a făcut să obțin un loc de membru în Biroul Federal și chiar funcția de Vicepreședinte al Federației Române de Lupte.

Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru Federația Română de Lupte, la care a contribuit și CS Mangalia.

  • Așa este, au fost medalii la Campionatul European de Seniori, la Cupa Europei pe Națiuni (lupte greco romane) la Campionatul Mondial și poate cea mai importantă medalia de bronz obținută de Albert Saritov la jocurile Olimpice de la Rio. Nici juniorii nu s-au lăsat mai prejos și au obținut medalii atât la  Campionatele Mondiale cât și la cele Europene. Așa cum spuneați și CS Mangalia a reușit o performanță deosebită prin Ana Andreea care a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial.

A fost un an greu pentru Federația Română de Lupte care a organizat trei competiții continentale: Campionatul European de Juniori șI Cupa Europei pe Natiuni la Bucuresti iar la Craiova Campionatul Balcanic, însă satisfacțiile au fost pe măsură. Și totuși, care este secretul echipei de la Mangalia?

  • Nu este niciun secret, este vorba doar de foarte muncă muncă pe toate fronturile. Plecând de la atragerea copiilor către sală, continuând cu condițiile pe care clubul le oferă sportivilor și antrenorilor pentru a-și desfășura antrenamentele în cele mai bune condiții, trecând apoi la cantonamente și stagii de pregătire, iar la final încep să se vadă rezultatele. Toate acestea sunt posibile doar cu implicarea unor oameni pasionați care sunt alături de club și de sportivii din Mangalia.

Peste numai câteva zile urmează alegerile în cadrul Federației Române de Lupte, unde dumneavoastră candidați pentru un nou mandat de vicepreședinte. Care sunt reperele programului dumneavoastră pentru câștigarea acestui nou mandat?

  • Doresc ca în următorii 4 ani să contribui la dezvoltarea sportului luptelor din România cu proiecte bine fundamentate, menite să promoveze performanța, meritrocrația si transparența decizională. Având în vedere experiența acumulată în organizarea și conducerea CS Mangalia precum și anii de mandate din interiorul FRL, cred că am reușit să aflu acele elemente care să conducă către atragerea copiilor spre acest sport precum și modalitățile prin care putem să-i îndrumăm spre marea performanță. Cu siguranță că sunt multe provocări pe acest traseu, plecând de la baza materială, continuând cu atragerea antrenorilor cu experiență către centrele de copii și juniori și terminând cu găsirea sponsorilor care să susțină tot acest efort în interesul sportului și al sănătății copiilor noștri.

Vă mulțumim, domnule Lucian Luca și vă urăm mult succes în competiția pentru un nou mandat în conducerea Federație Române de Lupte!

Sursa: merglamare.ro, 16.01.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply