Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia, despre situația de urgență din zonă

0
844
Dragi prieteni,
După cum ați putut observa cu toții, în aceste 3 zile ne-am confruntat cu o serie de situaţii dificile, cauzate de vremea nefavorabilă. Atât Primăria Mangalia, cât și alte instituţii și agenți economici din localitate au făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru ca, la aceasta oră, oraşul nostru să fie singurul din judetul Constanţa în care toate drumurile să fie practicabile, în condiții de iarnă, iar cetăţenii să aibă apă, energie electrică și căldură în case.
Aș dori să mulţumesc în mod deosebit echipei Polaris Mangalia, condusă de domnul director Florin Jianu, care a lucrat în aceste zile începând cu orele 2 sau 3 dimineaţa, în condiţii de frig extrem, câte 10, 12 ore pe zi, dar şi colegilor din Primărie. În aceste trei zile, echipele implicate în acţiunile de deszăpezire au întâmpinat numeroase probleme cauzate de condiţiile meteorologice, respectiv temperaturi mai joase de -7 grade (la care materialele antiderapante nu mai acţionează), condiţii care le-au îngreunat foarte mult eforturile.

deszapezire-mangalia

Cu toate acestea, situaţiile dificile cu care ne-am confruntat au fost în cele din urmă soluţionate, aici facând referire la cazuri grave, precum incendiul din cartierul Colonişti, înlesnirea unor intervenţii ale Ambulanţei la o serie de solicitări în zone cu probleme, remedierea cazurilor de defecţiuni la reţeaua de energie electrică. De asemenea, aş mai dori să mulţumesc echipelor ENEL, care au răspuns pozitiv la solicitări, Santierului Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries și domnului Vasile Olan, pentru ajutorul acordat cu o serie de utilaje, precum și Poliției Mangalia şi Garnizoanei Mangalia.

deszapezire-mangalia2

Menţionez că în acest moment, un echipaj din Mangalia, alcătuit din membrii ai Poliției și Garnizoanei Mangalia, precum și angajaţi  ai DMHI, cu utilaje, se îndreaptă către Negru Vodă, pentru a deszăpezi drumul dintre Negru Vodă şi Cotu-Văii. Această acțiune vizează aducerea în siguranţă a unui grup de turişti români care se află blocaţi la graniţa cu Bulgaria.
Vă rugam să întelegeţi că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă şi se depun toate eforturile pentru ca lucrurile să rămână sub control. De asemenea, aş dori să vă reamintesc faptul că această perioadă dificilă încă nu s-a încheiat, urmând ca în zilele care vin să mai avem o perioadă cu ninsori abundente și temperaturi scăzute. Vă mulțumesc pentru înţelegere!

Sursa: Radu Cristian, fb, 08.01.2017, ora 21:15.




Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro


vola.ro%20

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply