Judeţul Constanţa, blocat de nămeţi! Autorităţile se învinuiesc reciproc!

0
805

prefectura-comandament-iarna

TELEGRAF: După mai bine de 36 de ore de viscol şi ninsori puternice, în sfârşit a catadicsit şi Comandamentul pentru Situații de Urgență să se întrunească în şedinţă pentru a analiza situaţia din judeţ, care, la drept vorbind, este dezastruoasă. Aproape toate drumurile sunt blocate cu nămeţi de zăpadă, care atinge pe alocuri chiar şi patru metri, zeci de sate şi cătune izolate, alte zeci de localităţi care nu au curent şi apă şi sute de oameni care au fost salvaţi din nămeţi în ultima clipă de autorităţi. În tot acest peisaj, unii membri ai Comandamentului pentru Situații de Urgență au început să se acuze reciproc, dând vina unii pe alţii pentru dezastrul din judeţ.

DIRECŢIA REGIONALĂ DE DRUMURI ŞI PREFECTURA, OILE NEGRE

Cei arătaţi cu degetul au fost prefectul Adrian Nicolaescu şi directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Marin Dima. Reprezentantul Consiliului Județean Constanța i-a solicitat atât prefectului, cât și directorului DRDP să demisioneze din funcţie. Pe primul l-a acuzat că a pierdut situaţia de sub contro şi că nu a ştiut să coordoneze acţiunile de deszăpezire, iar pe şeful DRDP că a fost absent în aceste zile, iar reprezentanții instituției au lipsit din comandă și au mințit opinia publică!

„Am să spun cum stau lucrurile în realitate, dacă vreți să nu ne îmbătăm cu apă rece. Altfel, toate sunt bune și frumoase și considerăm că suntem comandament de situații de urgență în Africa, unde e cald. Faptul că s-a mers pe comandă dispersată și nu pe comandă unitară s-a dovedit a fi ineficient! Am analizat fiecare coleg în parte, care și-a făcut datoria. S-a dovedit o strategie total greșită: Drumurile Naționale au acționat de capul lor, directorul ar trebui demis azi! Au utilaje foarte slabe, ieri (vineri, n.r.) reprezentantul lor în comandament habar nu avea că utilajele erau la ieșire din Valu lui Traian, trei, în șanț, și stăteam liniștiți că se acționează în forță! Nu este normal! Nu am văzut nici un reprezentant la Drumurile Naționale în zonele de risc maxim și de intervenție! Nu au cum să ajungă cei de la ENEL, RAJDP, salvările, până când aceștia nu își fac treaba!”, a spus reprezentantul CJC.

CE SPUN CEI DE LA ENEL

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În şediţă a fost prezent şi un reprezentant al ENEl care a prezentat situaţia în care se găsesc localităţile din judeţ. „Sunt 31 de localităţi fără energie electrică. Problema mare este intervenția, așa cum am solicitat de azi-noapte. Prioritare sunt zonele aglomerate, apoi încercăm cu cele izolate”, reprezentantul ENEL.

CE ZIC CEI DE LA RAJA

Din cauza lipsei de curent electric, automat, nici staţiile de pompare a apei ale RAJ nu au cum să funcţioneze. „Avem, din păcate, 26 de localități fără apă, cele mai multe în sud: Albești, Tătaru, Comana, Vâlcele, Cerchezu, Măgura, Amzarea, General Scărișoreanu, Plopeni, Independența, Dumbrăveni sau Movila Verde și acum, din cauza faptului că nu reușim să rezolvăm problema cu energia: la Biruința, Tuzla și Eforie Sud, de la 12:00 nu e apă. Nu am reușit cu utilajele noastre, ne trebuie o șenilată, să se ajungă la Biruința. Trebuie avut în vedere că energia electrică e căzută de vineri la Tuzla și Eforie Sud. Noi am extins comandamentul, la noi e regula: până are toată lumea apă suntem în comandament. Vestea bună e că orașul Constanța nu suferă, e în regim normal. În momentul în care avem energie electrică, cu siguranță avem și apă”, a spus reprezentantul RAJA în Comandament.

INEFICIENŢA AUTORITĂŢILOR ARE EFECTE ASUPRA OAMENILOR

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply