Editorial Mangalia News – A MAI TRECUT UN AN…

0
1062

A mai trecut un an, timp în care ziarul online Mangalia News s-a aflat zi de zi alături de cititorii săi, cu cele mai proaspete știri, informații. Ne-am străduit să informăm cu maximă promptitudine cititorii din sudul litoralului românesc cu tot ce s-a întâmplat important în Mangalia, în județ, în țară și în lume, motiv pentru care cititorii noștri nu au fost doar din Mangalia, ci din întreaga țară și foarte mulți și din străinătate.

Pe parcursul anului 2016 am prezentat evenimentele importante care s-au desfășurat în Mangalia, dar și activitățile administrației publice locale și ale instituțiilor și asociațiilor din localitate, cu aspectele pozitive sau critice, după caz. De asemenea, am prezentat personalitățile orașului precum și simplii cetățeni care au realizat ceva bun pentru oraș, dar și faptele celor certați cu legea.

Mangalia News a promovat cultura și instituțiile de cultură ale orașului, artiștii, poeții, pictorii și prozatorii Mangaliei. Activitățile specialiștilor Muzeului Callatis au fost și ele prezente pe site-ul Mangalia News.

Sorin Colesniuc seful Muzeului de arheologie Callatis din Mangalia Sursa foto Arhiva personală

În fiecare sezon al anului 2016 am postat cele mai frumoase fotografii din zona Mangalia, cu peisaje de la țărmul Mării Negre și cu răsărituri de soare superbe, instantanee și videoclipuri realizate de artiștii fotografi sau de iubitorii locali de artă și fotografie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2016 a fost un an în care au avut loc alegeri locale și alegeri parlamentare, iar cotidianul Mangalia News și-a informat cititorii, în cel mai scurt timp posibil, cu listele de candidați ai partidelor politice, cu desfășurarea procesului de votare și cu rezultatele alegerilor.

Vă amintiți, dragi cititori că, spre sfârșitul anului 2015, cu prilejul împlinirii a două decenii de la declararea orașului Mangalia ca municipiu, redacția Mangalia News a organizat un concurs intitulat „Topul personalităților locale – Mangalia TOP 20”, competiție în care cititorii ziarului au avut posibilitatea să voteze personalitățile Mangaliei. La sfârșitul concursului, cei clasați pe primele locuri au fost fost premiați și au fost recompensați cu Diplome de excelență.

mangalia_20_montaj_foto

Anul acesta, redacția ziarului online Mangalia News a inițiat un nou concurs cu premii, intitulat „Omul Anului 2016” pentru zona Mangalia. La fel ca și anul trecut, candidații au avut posibilitatea să fie votați de cititorii ziarului și de susținătorii lor. Au existat unele nemulțumiri pe parcursul desfășurării concursului, candidații acuzând faptul că site-ul s-a blocat de mai multe ori. Redacția ziarului nostru îi asigură pe toți cititorii și susținătorii candidaților de faptul că totul a fost corect, că programul de vot se bloca ori de câte ori numărul voturilor devenea suspicios de mare pe unitatea de timp prevăzută de soft, tocmai pentru a se evita fraudarea cu ID-uri ”clonate”.

Concurenții și votanții nu au știut acest lucru și s-au acuzat reciproc de fraudare, însă redacția îi asigură din nou pe toți participanții la concurs și pe toți votanții lor că rezultatele competiției au fost corecte. Foarte important de precizat este că au existat din start trei opțiuni de vot, așa că numărul celor care au votat nu putea fi egal cu numărul voturilor, întrucât au fost votanți care au votat doar o singură persoană, alții care au votat două persoane, iar alții care au votat trei persoane. Tocmai de aceea, numărul votanților nu este egal cu numărul voturilor, așa cum explicau unii candidați pe rețelele de socializare.

mangalia-news-sondaj-de-opinie-omul-anului-2016

Îmbucurător pentru noi este faptul că, în acest an, sponsorul principal al concursului, Agentia de Turism PARADIS, VACANTE DE VIS, a reușit să mărească numărul premiilor acordate primilor clasați în urma sondajului, la concursul „Omul Anului 2016” pentru zona Mangalia. Multumim în mod deosebit pentru aceasta domnului Aurelian Marin, managerul general al Agentiei!

paradis-vacante-de-vis

Numărul accesărilor site-ului Mangalia News a crescut zi de zi și, periodic, redactia a publicat clasamente cu articolele cele mai vizionate de cititori. Astfel, dacă în ziua de 23 februarie 2016, la 4 ani de la înființare, ziarul online Mangalia News se afla deja pe primul loc în clasamentul site-urilor din sudul litoralului românesc, treptat a crescut în vizibilitate și a intrat în competiție cu ziarele constănțene din mediul online.

În lunile iulie și august 2016, s-au înregistrat noi recorduri de vizualizări. Ca exemplu, în perioada 5 august – 1 septembrie, pagina de Facebook Mangalia News Punct Ro, pagină corespondentă a site-ului www.mangalianews.ro a fost accesată de 346.865 de persoane, iar numărul interacțiunilor s-a ridicat la 91.534.

Conform Google Analytics, la finalul lunii noiembrie 2016, Mangalia News avea, în total, 4.893.854 afișări de pagină și 732.017 utilizatori unici, în cei 4 ani și nouă luni de activitate! 

Dintre cele aproximativ 5.030.000 de rezultate ale căutării, cum a fost cazul în ziua de 2 decembrie 2016, Mangalia News se afla între primele 3 poziții, pe prima pagină a motorului de căutare Google, iar acest fapt demonstrează interesul cititorilor pentru conținutul postărilor de pe site-ul nostru. Mai mult, în ziua de 5 decembrie 2016, s-au depășit  10.000 de aprecieri pe pagina de Facebook Mangalia News PunctRo!

mangalia-news-punctro-2017

Testele SEO realizate în ultimile două luni arată că ne situăm pe locurile 3-4, între site-urile de știri din județul Constanța, lucru deosebit de onorant pentru noi.

Vă multumim pentru aceasta dumneavoastră, dragi cititori, pentru interesul dovedit față de cotidianul online Mangalia News. Mulțumim, colaboratorilor și corespondenților voluntari, pentru materialele trimise.

Acum, când mai sunt doar câteva ore până la sfârșitul anului, vă dorim un An Nou cât mai bun și, să aveți convingerea că redacția ziarului Mangalia News va fi alături de dumneavoastră cu tot ce vă interesează din Mangalia, despre Mangalia, pentru Mangalia, cu vești din județul Constanța și cu cele mai importante știri din țară și de pe întreg mapamondul, din cele mai diverse domenii.

TUTUROR, LA MULTI ANI, CU SANATATE SI ÎMPLINIRI!

mangalia_news_la_multi_ani_2017

Ținem aproape!

Redacția Mangalia News, 31.12.2016.

**************************************************************************


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply