REPATRIOT NU MAI ESTE UN PROIECT, A DEVENIT O MIȘCARE

0
930

farmec.ro
carturesti.ro%20

repatriot

Mișcarea RePatriot se întinde deja în toată România și în afara ei, iar mulţi dintre românii plecaţi au devenit între timp ambasadorii şi promotorii noştri.

 Anul acesta am mers prin Europa, ne-am întâlnit cu peste 1.000 de români, am fost urmăriți online de peste 1 milion de români de pretutindeni și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților locale și centrale asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea comunităților. 

Printre realizările RePatriot din anul 2016, cele mai importante sunt:

  1. Diaspora este o prioritate națională

RePatriot și-a îndeplinit cel mai important obiectiv pe care și l-a propus la lansare: determinarea statului să accepte că Diaspora este o prioritate națională. În 23 februarie 2016, președintele Klaus cotroceni_23febIohannis și primul ministru Dacian Cioloș au declarat Diaspora prioritate națională, în contextul conferinței „Diaspora românească – Vector de dezvoltare” organizată cu sprijinul RePatriot la Palatul Cotroceni, unde au participat peste 400 de invitați. În acest context mesajul nostru a fost transmis către întreaga societate românească, generând acțiune din partea mai multor grupuri de români de pretutindeni. Această acțiune a avut un rol de catalizator și de a inspira diverse proiecte pentru Diaspora (Diaspora Start-up, Agro-Diaspora, Ghidul de reîntoarcere, Plați on-line pentru românii din străinătate, întâlniri ale diasporei, etc).

  1. RePatriot la Summitul RBL

RePatriot și-a prezentat realizările la un an de la înființare în prezența celor mai importanți lideri din business-ul românesc, membri ai Fundației Romanian Business Leaders. 350 de antreprenori și executivi de top au primit cu emoție reacțiile românilor din Diaspora surprinse în filmările din timpul conferințelor din ultimul an din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Irlanda. Mai multe detalii aici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  1. Gala RePatriot

Campania de strângere de fonduri organizată cu scopul de a da amploare proiectului, a avut loc  pe 17 gala_repatriot_martie_2016martie 2016. La licitația de la Gală s-au licitat obiecte sau experiențe cu Simona Halep, Horia Tecău, Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, Mihai Marcu, Gabi Szabo, Devis Grebu, Mircea Lucescu, Nadia Comăneci, Ilie Nastase, Ion Țiriac și alții și s-au strâns peste 33.000 de euro. Detalii aici.  

  1. RePatriot Summit – Împreună pentru România

Prima ediție a summitului a fost un succes, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, agricultură şi turism.

În perioada 6-9 octombrie, la București și în Delta Dunării,  au participat aproximativ 100 de antreprenori de succes din Diaspora și 130 de antreprenori de succes din România,
alături de reprezentanți de vârf ai autorităților centrale române și invitați de excepție din țări care deja au găsit soluții pentru fructificarea potențialului existent în România.

summit_repatriot_octombrie2016

Predictibilitate, transparenţă şi să dispară frica faţă de stat! În doar câteva cuvinte, sunt principalele „revendicări“ ale antreprenorilor români care au reuşit să îşi construiască business-uri solide în afara ţării. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească bani în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. Sunt între trei şi patru milioane de români în afara graniţelor, fără ca o statistică precisă să fi fost dată publicităţii. Mai multe detalii aici.

  1. Apel către administrația locală

RePatriot a lansat un apel către primarii aleși în 2016 și a transmis peste 3000 de scrisori  către consilii județene, orașe și comune din România, pentru a se implica în crearea de oportunități pentru Diaspora. Apelul poate fi consultat aici. Mai mulți primari s-au alăturat inițiativei în acest an. Acțiunea noastră de convingere a administrației publice locale de a acorda o atenție sporită Diasporei continuă.

  1. Zilele Diasporei

RePatriot a propus în acest an ziua de 15 august, (Sărbătoarea Sf. Maria) Ziua RePatriot, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite Zilele Diasporei.

Prima ediție a proiectului “Zilele Diasporei” inițiat de RePatriot a avut loc în luna august în Reșița, Iași, Oradea, Panciu, Făgăraș, Schitu Golești. Aceste zile au adus împreună comunitatea locală cu Diaspora fiecărei localitate în parte. Printr-o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse, românii din afara granițelor au avut ocazia să ia contact cu realitatea din prezent a țării și să descopere oportunitățile de investiție pe care România le oferă. Reprezentanți ai RePatriot au participat la evenimentele care au loc în aceste zile. Mai multe detalii aici.

  1. Programul Antreprenori romani de pretutindeni”

Programul este dedicat românilor din străinătate și a fost lansat la 1 iulie 2016 de RePatriot – RBL, Ministerul Afacerilor Externe –DPRRP și Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM.

Prin acest program au fost alocate gratuit 300 de burse în valoare de 1.000 de lei fiecare,  pentru Programele e-Learning FNTM și premii Repatriot-RBL: cărti, 3 sesiuni de mentorat cu membrii Fundației Romanian Business Leaders și 3 sejururi în Delta Dunării.

Mai multe detalii aici.

  1. Conferințe, sesiuni, consiliere și întâlniri RePatriot 

(…) Ne dorim să inspirăm cât mai mulți români să lucreze pentru repatrierea fraților noștri, pentru o Românie mai bună pentru noi și copii noștri.

Continuarea, AICI.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply