Faimosul complex Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, gloria turismului comunist, a fost cumpărat. Cine este noul proprietar

0
2265

amfiteatru-belvedere-panoramic-olimp

Investitorul libanez Mohammad Murad a mărturisit că visa în anii ’80 la „coroana“ litoralului românesc. El a încercat să cumpere complexul încă din 2002.

„Amfiteatru-Belvedere-Panoramic by Phoenicia“ va fi transformat într-o oază cu circuit închis.

Fosta glorie a litoralului comunist, faimosul complex Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Olimp, a fost cumpărată de omul de afaceri libanez Mohammad Murad, care conduce Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. Cele trei hoteluri erau cele mai frumoase unităţi de cazare de pe tot litoralul, atrăgând protipendada ceauşistă şi turiştii străini. Tot Olimpul gravita, de altfel, în jurul acestui triptic unde se desfăşura inclusiv viaţa de noapte, distracţie interzisă muritorilor de rând.

„Pe vremea când eram student la Medicină, am purtat în sufletul meu, respectul şi admiraţia pentru acest minunat complex, şi niciodată nu m-am gândit că aş putea deveni proprietarul. Cu toate că acest amănunt contează mai mult sau mai puţin. Voi încerca să reîntorc istoria punând din nou coroana pe fruntea litorarului românesc şi acest complex va redeveni ceea ce a fost odată sau chiar şi mai mult. Numai prin investiţie putem repune România pe harta turismului mondial“, a mărturisit public Mohammad Murad, pe pagina sa de Facebook.

Originar din Liban, Murad a venit în anii ’80 în România pentru a studia Medicina, la Iaşi, apoi la Bucureşti. Se specializa în neurologie, dar nu şi-a practicat profesia decât doi ani, după care s-a apucat de afaceri. Împreună cu doi dintre cei opt fraţi ai săi, Hassan şi Ahmed, a înfiinţat un imperiu care se întinde de la turism şi alimentaţie publică la imobiliare şi mass-media. În turism, Murad deţine lanţul Phoenicia, cu hoteluri noi şi vechi cumpărate de la stat, pe litoral şi în Bucureşti.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Istoric sinuos

Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp a fost dat în folosinţă în vara anului 1971, dominând peisajul de pe faleza abruptă a Olimpului. Se afla în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat când a trecut în locaţie de gestiune pe la foşti angajaţi. În iunie 2008 a fost cumpărat de timişoreanul Josef Goschy, patronul companiei Unita Turism, cu suma de 10 milioane euro. Investiţia avea, însă, nevoie de alte investiţii în structură şi în modernizare, neputând ţine pasul cu noul val al turismului de pe litoral.

Complexul a continuat să funcţioneze, dar şi-a pierdut cu timpul clasificarea de 4 stele pe care o avea, ajungând, în urma reclamaţiilor turiştilor nemulţumiţi de condiţii, la numai 1 stea. Hotelul Belvedere era închiriat de Raj Tunaru, fostul deputat PRM care a fost închis în SUA pentru agresarea amantei sale.

Turism de familie la Olimp

Citeste mai mult: adev.ro/oim7z1


Follow us: Mangalia_News PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro


vola.ro%20


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply