ALDE: Taxe uriașe stabilite prin încălcarea Codului Fiscal la Mangalia

0
789

Stimați cetățeni,

În calitate de consilieri locali al Municipiului Mangalia, aleşi prin votul dumneavoastră pe listele ALDE, ne declarăm profund dezamăgiţi de atitudinea Primarului, a consilierilor PNL (Sorin Andrei, Ghiulserin Săli, Nicoleta Griguţă, Dumitru Filip, Dragoş Angelescu, Lucian Nichita, Valentin Ciuraru, Ali Leila şi Stan Linica) şi UNPR (Mihai Sorin şi Oprea Dop), care în şedinţa de ieri au votat taxe uriaşe (majorări între 50% şi 250%), ilegale şi aberante pentru cetăţenii şi pentru societăţile comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în Mangalia.

Deşi le-am pus în vedere faptul că taxele propuse sunt aberante, că unele încalcă prevederile Codului Fiscal al României şi nu există justificare de ordin economic care să susţină mărirea exagerată a taxelor pentru 2017, chiar şi în lipsa unei dezbateri publice pe acest proiect de taxe şi impozite, în cunoştinţă de cauza, aceştia au votat în detrimentul tuturor cetăţenilor oraşului, uitând că ei sunt trimişi în Consiliul Local pentru a reprezenta interesele cetăţenilor, nu interesele personale sau politice!

Va prezentăm câteva din modificările ce au fost aprobate ieri cu votul consilierilor PNL şi UNPR:

  1. CREȘTEREA CU 50% A IMPOZITULUI PE CLĂDIRILE NEREZIDENȚIALE DEȚINUTE DE PERSOANELE JURIDICE.

Toate firmele din oraș vor plati impozit cu 50% mai mare pentru clădiri! Hotelurile, restaurantele, DMHI – aflat intr-o situație financiara delicată etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Asta inseamnă ca unele firme se vor închide, altele pentru reducerea costurilor vor taia salarii sau vor concedia o parte din angajați!

  1. MĂRIRI EXAGERATE ȘI ILEGALE LA IMPOZITUL PE TERENURI:

taxe-terenuri

  1. MĂRIREA NEJUSTIFICATĂ CU 250% A IMPOZITULUI PE CLĂDIRILE NEREZIDENTIALE DEŢINUTE DE PERSOANELE FIZICE.
  2. S-A INSTITUIT TAXA DE PROMOVARE TURISTICĂ – taxă ilegal instituită pentru TOȚI AGENȚII ECONOMICI, deși Codul Fiscal prevede clar obligativitatea existenței acordului agenților economici pentru o asemenea taxă și instituirea ei doar pentru beneficiarii serviciului care va fi instituit cu banii colectați. Cum beneficiază DMHI de pe urma promovării turistice? Cum beneficiază agricultorii?
  3. S-A INSTITUIT O NOUA TAXĂ DE SALUBRITATE – dublă față de valoarea contractelor incheiate cu POLARIS!

Din păcate, Primarul Radu Cristian, echipa de consilieri PNL şi UNPR, cei care în campanie acuzau astfel de practici ucigaşe pentru mediul economic local, astăzi au votat împotriva dumneavoastră! Dacă aşa se pun bazele unei dezvoltări economice sănătoase, dacă aşa consideră ei că vin în sprijinul creării de locuri de muncă şi a creşterii nivelului de trăi în oraşul nostru, permiteţi-ne să ne declarăm revoltaţi, nemulţumiţi şi consternaţi!

Datorită obligaţiei morale pe care o avem pentru cetăţenii oraşului Mangalia şi pentru a evita falimentul multor agenţi economici din oraşul nostru, ne vedem nevoiţi să apelăm la toate pârghiile legale pentru a ataca şi anula acest proiect de hotărâre.

Cu stimă,

Consilierii locali ALDE:

Dragoș Bociog,

Leonard Tănase,

Nicolae Moroianu.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply