Marin Tanase: Mangalia – Muzeul Marinei Române [galerie FOTO]

0
3046

muzeul_marinei_romane_mangalia_mt1

Muzeul Marinei Romane din Mangalia a fost inaugurat in anul 2004.

El este amplasat la iesirea din oras spre Vama Veche, langa drumul E 87, in apropierea Podului peste Lacul Mangalia (dat in folosinta in vara anului 1989).

Exponatele muzeului scot in evidenta activitatile Portului Militar din Mangalia, din perioada 1952-2000.

Cladirea muzeului cuprinde doua sali, in care sunt expuse obiecte de tehnica militara si o biblioteca.

In curtea muzeului sunt expuse obiecte de tehnica de navigatie, piese de colectie de arme sub apa care au fost in dotarea navelor militare romanesti, artilerie navala si antiaeriana, printre care o mitraliera binata calibrul 14,5 mm si un tun calibrul 130 mm care a apartinut artileriei de coasta, o Vedeta Torpiloare pe aripi portante etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vedetele Torpiloare pe aripi portante s-au construit in SANTIERUL NAVAL MANGALIA (UM 02029), intre anii 1974-1990.

VT-urile, numite si “Vedete Torpiloare mici”, aveau doua tuburi lansatoare de torpile (TLT-uri) si doua mitraliere binate calibrul 14,5 mm. Ele au avut numerele de bordaj sau numerele tactice: 51-77 si 320-325. S-au construit mai multe variante, pentru paza de coasta si scafandri militari.

Langa Muzeul Marinei Romane din Mangalia se afla Biserica Ortodoxa Militara “SFANTA MARIA” si Cimitirul Militar.

MUZEUL MARINEI ROMANE din Mangalia a fost infiintat ca o necesitate a punerii in valoare a traditiilor BAZEI NAVALE, a PORTULUI si a SANTIERULUI NAVAL MANGALIA.

Galerie FOTO:

muzeul_marinei_romane_mangalia_mt2 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt3 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt4 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt5 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt6 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt7 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt8 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt9 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt10 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt11 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt12 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt13 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt14 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt15 muzeul_marinei_romane_mangalia_mt16

BIBLIOGRAFIE:
site-ul “Muzeul Marinei Mangalia” si  articolul “Inceputurile Santierului Naval Mangalia – episodul 2”, Mangalia News, 3 noiembrie 2016.

Marin Tanase, 12.12.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply