Șomerii care se angajează primesc până la 15.500 de lei!

0
789

someri

OBSERVATOR: Sâmbătă, 3 decembrie, a intrat în vigoare Ordonanţa 60/2016, una din cele mai revoluţionare prevederi legislative care aduce modificări importante Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Prin noua legislaţie, se intenţionează ca şomerii să fie cu adevărat sprijiniţi să îşi găsească un loc de muncă, să se recalifice, ba chiar să migreze mai departe de domiciliu dacă jobul o cere.

OUG 60/2016e prevede stimulente reale pentru şomerii care chiar doresc să-şi găsească de lucru. De exemplu, se instituie prima de activare, care înseamnă că fiecare angajat primeşte 500 de lei dacă lucrează trei luni consecutive. Articolul de OUG 60/2016 care instituie această prevedere este:

„Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă“.

Măsura nu se aplică celor care se angajează la acelaşi angajator la care au lucrat în ultimele 12 luni, iar dacă şomerii nu reuşesc să rămână angajaţi mai mult de 3 luni, ei sunt obligaţi să restituie statului prima de angajare.

O altă primă, de instalare, consistentă, se va acorda celor care îşi găsesc de lucru la distanţe mai mari de 50 km de domiciliu. Dacă lucrează un an, ei vor primi 12.500 lei, jumătate la început, restul după un an. Dacă sunt însoţiţi de un membru al familiei, mai primesc 3.000 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, angajatorii care vor angaja absolvenţi vor primi 900 de lei pentru fiecare tânăr, la fel şi pentru persoanele care mai au 5 ani până la pensie.

Prima de instalare nu se cumulează cu cea de instalare.

O altă componentă profitabilă pentru angajatori este plata unei prime pentru fiecare absolvent angajat:

Continuarea, în observator.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply