Ozghiun Menabit: DE CE? PENTRU CĂ SUNT COPIII NOȘTRI!

0
973
   Către domnul Primar,
   Către domnul Viceprimar,
   Către Administratorul Public,
   Către Consiliul Local,
   Luni, 12 Septembrie, începe noul an școlar. Vă chem să vă alăturați mie în asumarea vinei pentru că nu ne-am pregătit pentru acest eveniment important pentru copiii Mangaliei și părinții lor.
   Îmi asum greșeala de a nu mă fi gândit mai devreme. Toți avem ca atribuții să ne îngrijim de orașul nostru, chiar și cei care nu locuiesc în Mangalia, dar au funcții decizionale.
   S-a dovedit până acum o administrație rece, fără nicio apropiere față de locuitorii Mangaliei, iar acum fără nicio apropiere față de copiii orașului.
   M-au surprins invitațiile de la grădinițe și școli pentru festivitatea de început a anului școlar. M-am întrebat cum să mă împart.
   Mă întreb și vă întreb ce am făcut noi pentru prima zi de scoală a copiilor?
   Prima zi de școala este o amintire care dăinuie în viața fiecărui om de pe lume.
   Este de datoria noastră să veghem și să se ne străduim pentru copiii noștri.
   Ce am făcut NOI ca să le organizăm o festivitate memorabilă? Să simtă toți – părinții, dar mai ales copiii – sentimentul de apropiere, că suntem o comunitate-împreună?
   Cât ar fi de greu să ne împărțim pe școli și grădinițe, să organizăm aceste festivități?
   Pe tot cuprinsul țării se derulează programul “Primul ghiozdan”, in conformitate cu o Ordonanța a Guvernului.
   Unele Consilii Locale au extins acest program tuturor elevilor din clasele gimnaziale. Un ghiozdan cu rechizite costă 59 lei. Avem cca 2000 elevi care încep clasa I și grupa 0. (După o medie de 600 nașteri pe an).
   Costul acestui program este de 120.000 lei, aceeasi sumă cu care este plătit un studiu de fezabilitate din epidemia de studii cu alocari bugetare către firme de consultanță. Pentru proiecte pe care oricum nu le vom începe.
   Putem rupe și realoca în buget, să ne facem datoria. Aceasta este conlucrarea pe care o doresc în Consiliul Local, aceasta este colaborarea pe care o doresc între legislativ și executiv.
   Sunt acuzat că păstrez o stare de tensiune, pentru că întreb firesc DE CE? Sunt copiii noștri, de ce?
   DE CE sunt acuzat că încurc treburile, pentru că vin cu propuneri pentru a reveni la firescul funcțional al autorităților publice?
   De ce, domnule Primar?
   De ce, domnule Viceprimar, îmi întoarceți spatele când vă vorbesc despre cum ați deposedat orașul de sufletul său, ignorând Ziua Mangaliei?
   De ce, domnule Administrator Public refuzați să mă salutați, arătându-mi în schimb obrazul, când vă întreb de ce ați deposedat orașul de identitate, neorganizând nimic de Ziua Marinei?
   Nu cred că tratați cu indiferență când este ziua copiilor dumneavoastră și nu le urați măcar un “La Mulți Ani!”.
   Mă simt ca într-un regim de ocupație străină.
   Care nu-mi permite să îmi serbez ziua de naștere, nu-mi permite tradițiile, iar acum m-a făcut să devin complice la desconsiderarea copiilor noștri, doar pentru că am ajuns consilier local și sunt contemporan la o relație pe care ați rupt-o între autoritățile locale.
   Eu așa v-am găsit, erați aici. Modificați-vă discursul, majoritatea consilierilor sunt noi, nu suntem noi vinovați.
   În al 12-lea ceas, solicit să ne unim eforturile și să restabilim normalitatea în administrația publică, să demarăm de urgență programul “Primul ghiozdan”, să ne distribuim pe școli și grădinițe, să urăm “Bun venit!” copiilor care frecventează instituțiile de învățământ din orașul nostru.
   Sunt orașe care organizează festivitatea de început de an școlar pe 15 Septembrie.
   Să ne asumăm și să corectăm, să facem ceea ce trebuie să fie firesc!
   Cu stimă,
   Al vostru vinovat,
   MENABIT OZGHIUN. 10.09.2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply