Pietrele de moară de la gâtul PSD. Cum au fost pesediştii la un pas să piardă judeţul

0
675

psd-constanta (Small)

PSD a terminat umăr la umăr cu PNL alegerile în judeţul Constanţa. Un asemenea scor strâns era greu de anticipat, chiar şi de cei mai entuziaşti liberali. Un pas a mai lipsit ca bomba electorală să fie detonată exact acolo unde social-democraţii conduceau cu mână de fier în ultimii 15 ani. 

Judeţul Constanţa era un obişnuit fief al social-democraţilor, toate alegerile locale şi parlamentare, acolo unde componenta politică era primordială, fiind câştigate categoric. Tocmai de aceea, rezultatele alegerilor din 5 iunie au fost surprinzătoare, arătând un PSD redus la jumătatea forţei de acum patru ani, cu doar 156 de voturi mai multe decât PNL.

Este clar că ceva a declanşat o reacţie de respingere şi reorientare în rândul electoratului. Mulţi se întreabă care sunt cauzele acestei decăderi în judeţul Constanţa, tocmai acum când PSD spulberă capitala şi colorează în roşu toată harta României. Însă, răspunsurile sunt tot în curtea social-democraţilor din Constanţa, care nu au reuşit să scape de toţi scheleţii din dulapul partidului.

În primul rând, PSD a scăpat de sub controlul autoritar al lui Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Pur şi simplu, pesediştii nu au ştiut cum să abordeze noua situaţie, mai ales că Nicuşor Constantinescu nu a plecat de bună voie şi a nutrit mult timp gânduri de reîntoarcere. O repoziţionare clară a forţelor nu s-a putut face din cauza incertitudinilor la vârf. Abia după alegerea lui Felix Stroe în funcţia de preşedinte şi abordarea unor mesaje ferme de rupere de trecut, PSD a început să se restructureze. Însă nu suficient de mult şi deloc vizibil.

(…) O altă găselniţă social-democrată care pare să-i fi costat a fost „strategia” pentru Mangalia. Schimbarea candidatului Paul Foleanu pe ultima sută de metri şi înlocuirea lui cu Bogdan Maganu a fost o catastrofă asumată deliberat de conducerea judeţeană a PSD. Să schimbi un candidat de 30% cu unul de 10% a fost mană cerească pentru PNL, care a câştigat voturi semnificative la Mangalia în faţa PSD. De ce s-a optat pentru această variantă, nici până azi liderii pesedişti nu au vrut să lămurească. (…)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi articolul integral în cugetliber.ro


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply