Şapte candidaţi se vor lupta pentru Primăria Mangalia. Cine sunt aceştia

0
884
primariamangalia

CUGET LIBER: Una dintre cele mai importante localităţi din judeţul Constanţa în ceea ce priveşte alegerile locale din acest an, este municipiul Mangalia.

„Va rămâne actualul edil la conducere, sau va fi înlocuit de un altul?”, este întrebarea ce se află pe buzele celor mai mulţi cetăţeni din sudul litoralului. Deocamdată, răspunsul se va afla de-abia în seara zilei de 5 iunie. Un lucru este însă cert: la Mangalia va fi o competiţie electorală acerbă pentru funcţia de primar al oraşului, deoarece în competiţia electorală s-au înscris şapte persoane.

Aşadar, dacă actualul edil, liberalul Cristian Radu, doreşte să rămână în funcţie va trebui să-i convingă pe cetăţeni că a fost mult mai bun ca predecesorii săi dar, în acelaşi timp, va trebui să demonstreze că poate duce la bun sfârşit lucrurile deja începute în Mangalia. Un lucru care nu va fi aşa simplu dacă, în eventualitatea în care ar recâştiga primăria, nu ar avea şi un Consiliul Local în care liberalii să aibă majoritate.

La rândul lor, cei de la PSD îşi doresc şi ei conducerea administraţiei publice locale, motiv pentru care l-au aruncat în luptă pe actualul viceprimar Bogdan Maganu. Desemnarea lui Maganu a fost o decizie luată în ultima fază, până atunci, social-democraţi spunând că Paul Foleanu este candidatul PSD.

„Crescut de mic” de fostul primar Zanfir Ioguş, schimbarea lui Foleanu nu a rămas fără ecou, astfel că Iorguş a demisionat din PSD. Surprinzător, Paul Foleanu a ales să rămână în continuare în PSD, cu toate că cei mai mulţi erau mai mult ca siguri că îşi va urma mentorul.

Părăsirea partidului de către Iorguş nu a fost, însă, o simplă aroganţă, el având un plan de rezervă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Aşa se face că, în ultima zi prevăzută de lege pentru depunerea candidaturilor, Zanfir Iorguş şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. El a anunţat că va participa la scrutinul electoral din postura de independent, însă va avea susţinerea ALDE. La rândul lui, Iorguş va susţine lista de consilieri propusă de ALDE, aceasta fiind deschisă de Leonard Tănase, cel care, iniţial, a fost validat de ALDE pentru candidatura la funcţia de edil, însă a renunţat în favoarea susţinerii lui Iorguş.

Continuarea, în cugetliber.ro, 10.05.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply