„Casa Verde“ apare în 2016 într-un nou concept

0
651
casa-verde-2016
Programul „Casa Verde“ va fi revigorat în 2016 prin lansarea unei linii de finanţare de 150 de milioane de lei, dedicată conceptului „Casa Verde plus“, a anunţat, joi, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, în conferinţa de specialitate „Generaţia Viitoare de Clădiri“, organizată în marja Romenvitorec 2016, expoziţia internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţia mediului.
„După cinci ani, reluăm «Casa Verde» în 2016 şi, pe lângă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanţa şi investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperişuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociaţiile de locatari, instituţiile publice, şcoli, spitale, universităţi. Acest program integrat, căruia eu îi spun «Casa Verde plus», va avea un buget total de 150 de milioane de lei. Pentru înlocuirea sistemelor de în­călzire vor fi alocate 95 de milioane de lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperişuri, izolaţie, în jur de 45 de milioane“, a afirmat Cristiana Paşca Palmer.
Creşterea afacerilor în  sectorul materialelor de construcţii ecologice
În plus, sunt alocate în jur de 44 de milioane de lei pentru finanţarea şi finalizarea contractelor semnate în baza vechiului Program „Casa Verde“.
„«Casa Verde» clasică, să-i spunem aşa, care a existat şi în anul 2011, finanţa instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoanele fizi­ce şi juridice. Există încă o serie de contracte semnate la vremea res­pectivă şi pot să vă spun că sunt alocate în jur de 44 de milioane de lei pentru finanţarea şi finalizarea acestor contracte“, a spus mi­nistrul.
Cristiana Paşca Palmer a subliniat că relansarea Programului „Casa Verde“ va stimula şi creşterea afacerilor în sectorul materialelor de construcţii ecologice.
„Pe lângă beneficiile reale de mediu pe care acest program le va oferi, va avea o serie de alte beneficii foarte importante. Vorbeam de reducerea facturilor, dar şi de un mare avantaj în dezvoltarea de business-uri. Toată această piaţă este încă într-o fază de pionierat şi aş vrea ca, prin măsurile pe care le luăm, să stimulăm şi creşterea business-urilor în această zonă. Impulsionarea consumului de materiale de construcţii ecologice va crea o piaţă competitivă în acest sector şi sper că va duce, de asemenea, la crearea de noi locuri de muncă“, a menţionat Cristiana Paşca Palmer.
Ghidurile dedicate noului Program „Casa Verde plus“ vor fi definitivate la jumătatea lunii mai, potrivit ministrului Mediului.
Câţi bani a alocat Guvernul
Cititi mai mult în cotidianul.ro, Marti, 12 aprilie 2016.Elefant.ropiese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply