Primăria Mangalia, o redută greu de câştigat la alegeri. Cine vrea să deţină puterea

0
766
Primăria Mangalia, o redută greu de câştigat la alegeri. Cine vrea să deţină puterea - primariamangalia1-1456942192.jpg
Carmen MOCANUCuget Liber: Primăria Mangalia a fost mereu o redută greu de câştigat, cu mulţi pretendenţi care şi-au dorit să ajungă în fotoliul de primar.
Interesele celor din zonă sunt atât de mari, încât nu numai câştigarea mandatului de primar este importantă, ci şi o funcţie de consilier local, care, aşa cum se spune în popor, trebuie să aibă şi el un „os de ros”.
Şi la alegerile din acest an, Mangalia va reveni, cu siguranţă, pe scena disputelor politice şi a jocurilor de culise. Pentru că, cei care candidează, de voie de nevoie, sunt oameni capabili de orice compromis pentru a ajunge la putere. După care, uită de promisiunile făcute în faţa cetăţenilor şi, implicit de nevoile celor care i-au votat în speranţa de mai bine.
Pe de altă parte, municipiul Mangalia a fost locul unde s-au dat bătălii politice chiar şi după ce reprezentanţii Biroului Central au anunţat câştigătorul de drept, aşa că ne putem aştepta la surprize. După ulti-mele alegeri locale, fostul primar Zanfir Iorguş s-a judecat cu Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă, PNL Constanţa, PSD Constanţa şi Cristian Radu, primarul contestat al Mangaliei, solicitând anularea rezultatelor alegerilor locale din iunie 2012 pentru funcţia de primar. La timpul respectiv, Zanfir Iorguş a fost iniţial declarat câştigător al alegerilor, dar BEC a anulat rezultatul, admiţând solicitările formulate în acest sens de către PNL Constanţa, PSD Constanţa şi candidatul independent Cristian Radu. În cele din urmă, în noiembrie 2014, pe Iorguş l-a luat valul migraţiei, astfel că şi-a luat aproape toată organizaţia PDL şi a trecut în barca PSD cu promisiunea că nu-i mai trebuie primărie.
Lucru care se şi adevereşte, deoarece în lupta alegerilor din vara acestui an, PSD îl trimite la „război” pe consilierul local Paul Foleanu. Fost pedelist, actualmente pesedist cu acte în regulă, Foleanu a stat mereu în umbra lui Iorguş şi a sperat că o să-i vină şi lui rândul să-şi vadă tipărit numele pe buletinul de vot pentru funcţia de primar. În momentul de faţă, el este unul dintre cei mai combatanţi adversari ai actualului primar în funcţie Cristian Radu, acuzându-l, de cele mai multe ori, pe edil că risipeşte inutil banii publici.
Goana pentru putere i-a luat minţile şi actualului primar Cristian Radu de la PNL. Cu toate că se plânge mai mereu că i se pun beţe în roate de către consilierii PSD, motiv pentru care nu-şi poate duce la bun sfârşit proiectele, el nu vrea să renunţe la viaţa politică ci, din contră, dă semnale că a început să-i placă. Astfel, PNL a anunţat deja că edilul Cristian Radu va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din vară. Aşadar, de această dată, el va candida direct sub umbrela unei formaţiuni politice, după ce, la alegerile din 2012, i-a fentat pe alegătorii sătui de partidele politice şi a candidat independent, cu toate că era cunoscută simpatia lui pentru liberali. Ulterior, la sfârşitul anului 2014, când PNL era pe val datorită mandatului de preşedinte câştigat de Iohannis, Cristian Radu a considerat că este mai bine să dea cărţile pe faţă şi a devenit membru al PNL.
Orgoliile aleşilor nu se opresc aici, deoarece şi actualul consilier local Ion Mincă vrea să ajungă primar. De altfel, acest lucru nu este o noutate, el mai candidând pentru această funcţie şi în anii trecuţi, însă fără succes. Sfătuit, probabil, de soţia sa, fost preşedinte al Loteriei Române, că pentru a câştiga trebuie, în primul rând, să joci, Mincă a anunţat că intră în cursa electorală. În consecinţă, el va fi candidatul PRM pentru Primăria Mangalia.

Cititi continuarea în cugetliber.ro, Joi, 3 martie 2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply