Consilierii s-au împotrivit, din nou, desfiinţării Serviciului ADPP Mangalia

0
842

consilieriidinmangalia

Miercuri, la prânz, majoritatea consilierilor locali au respins, din nou, reorganizarea Serviciilor ADPP şi de Asistenţă Socială în cadrul unei şedinţe de îndată. Pe ordinea de zi s-a mai aflat aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a municipiului Mangalia. Acesta din urmă, a trecut fără probleme, cu toate că s-a comentat faptul că este stufos şi că a fost trimis spre analiză în cursul zilei de ieri, marţi, 22 septembrie ac.

Introdus pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu pentru a treia oară, proiectul de hotârare privind modificarea organigramei şi al statului de funcţii, al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangalia, precum şi a serviciilor publice de interes local aflate în subordinea acestuia a adus după sine multe reproşuri. Consilierul local Paul Foleanu a declarat că dacă va fi aprobată comasarea ADPP-ului, instituţia în sine nu poate fi desfiinţată urmând să rămână singură, fără angajaţi.

“Nu există o HCL prin care să fie revocate administrarea domeniului public şi privat de către ADPP, astfel că instituţia rămasă fără angajaţi va trebui totuşi să funcţioneze, în plus existând lucrări şi contracte în derulare, dar şi chirii de încasat. Mai mult, o dată deveniţi funcţionari publici, angajaţii de la ADPP, care au statut de contractuali, vor fi obligaţi să-şi ocupe noile posturi prin concurs, ulterior urmând să fie încadraţi pe alte grile, inferioare, întrucât nu au vechimea necesară pentru cele superioare. Astfel, vor avea salarii mult mai mici”, a spus consilierul local.

La fel de nemulţumit este Ion Mincă, dar şi tabăra independenţilor care se opun desfiinţării celor două instituţii cu personalitate juridică. După ce s-a supus la vot, au ridicat mâinile “pentru” preşedintele de şedinţă Vasile Olan şi Sorin Andrei, restul colegilor abţinându-se, abţineri ce se contabilizează ca şi voturi “împotrivă”.

Tot în cadrul şedinţei, s-a dat citire unei solicitări adresate Primăriei de Poliţia de Frontieră. Având în vedere criza fără precedent a migranţilor, poliţiştii de frontier solicită Primăriei să identifice un spaţiu pentru amplasarea a 500 de corturi într-o zonă unde să existe şi sursă de apă, a unor spaţii de cazare pentru 500 de migranţi, respectiv a unor camere care să găzduiască 50 de poliţişti de frontieră.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Propunerea a fost refuzată, aleşii nedorind să fie supusă la vot, motivând că zona noastră turistică nu este propice pentru adăpostirea a sute de migranţi care o dată instalaţi, nu o vor mai părăsi prea curând.

sursa: editiadesud.ro, 23.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply