Vești și foto despre proiectele din Mangalia, de la primarul Radu Cristian

0
805

Vești și foto despre proiectele din Mangalia, de la primarul Radu Cristian, pe Fb:

vesti-cristian-radu-evergreen

“Am o veste bună pentru toţi locuitorii Mangaliei. S-a semnat contractul de lucrări pentru Parcul Evergreen, care urmează să fie amenajat pe locul fostei staţii de betoane COMCM, de pe strada Portului.

vesti-cristian-radu-evergreen2

Proiectul este finanţat din bani europeni şi are o valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei. Procedurile au demarat încă de la începutul verii, odată cu lansarea proiectului, în data de 10 iulie. De atunci, am parcurs toate etapele legale de contractare a lucrărilor de execuţie şi am reuşit astăzi să avem contractul semnat.

vesti-cristian-radu-evergreen2

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca atare, zilele următoare vor intra pe teren utilajele, mai întâi pentru curăţarea zonei de moloz şi deşeuri, iar apoi pentru continuarea etapelor prevăzute în proiect.

vesti-cristian-radu-evergreen3

Cu această ocazie, aş vrea să îmi cer scuze faţă de locuitorii blocurilor din zonă pentru disconfortul creat până acum, de grămezile de moloz şi gunoi, aruncate la întâmplare, pe terenul destinat parcului, de persoane necivilizate. De asemenea, îmi cer scuze anticipat pentru deranjul care va apărea pe durata lucrărilor, mai ales că este foarte probabil se se lucreze şi noaptea.

vesti-cristian-radu-evergreen4

Sper ca întregul proiect să fie finalizat până la 31 decembrie, conform documentaţiei semnate şi asumate de constructor. Pentru cei care-şi mai amintesc, încă din 2012 am spus că vom desfiinţa staţia de betoane de pe strada Portului, iar pe terenul acela vom face un parc cu bani europeni.

vesti-cristian-radu-evergreen5

Zilele acestea, suntem pe ultima sută de metri cu semnarea contractelor şi demararea lucrărilor la alte trei proiecte cu finanţare europeană, respectiv modernizarea vechii faleze a oraşului (Aleea Teilor), reabilitarea şi modernizarea falezei Mangalia-Saturn, precum şi valorificarea turistică a zidurilor Cetăţii Callatis (proiect întrerupt la începtului acestui an, din motive tehnice).

Să nu uităm, totodată, că la Neptun se lucrează deja la modernizarea falezei, tot pe bani europeni. Aşadar, în ultimii doi ani, Mangalia a reuşit să atragă finanţări nerambursabile de peste 21 de milioane de euro, bani care se vor vedea în investiţii atât de necesare oraşului nostru”.

Sursa: aici. 09.09.2015.

Tot pe Facebook, din altă sursă, am găsit și acest film realizat în 6 septembrie, despre situația actuală din zona parcului Evergreen:


MangaliaNews.ro, 09.09.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply