Comunitatea musulmană din România începe JOI, 18 iunie, Postul din Luna Ramazan

0
696

ramazan

Potrivit Islamului, Luna Ramazan comemorează în fiecare an începutul revelării Coranului Cel Sfânt, Cartea Sfântă a Islamului, de către Allah către Profetul Muhammed (Pbuh), acest eveniment fiind consemnat a fi avut loc în Noaptea Sfântă de Kadir a Lunii Ramazan, în peştera Hira din muntele Nur de lângă oraşul Mecca, în anul 610 revelaţie ce a durat 23 de ani, 12 ani în Mecca şi 11 ani în Medina, până în anul 632.

Învăţăturile islamice impun ca timp de 29 de zile anul acesta, credincioşii musulmani să parcurgă un ciclu spiritual profund, distinct normelor cotidiene de pe parcursul anului, cele patru săptămâni fiind petrecute în post şi rugăciune, pentru primenirea corporală şi spirituală.

Potrivit tradiţiei şi preceptelor religioase, postul negru şi efectuarea celor cinci rugăciuni zilnice, de preferinţă în cadrul unei geamii, sunt urmate în perioada nocturnă de cel puţin două cine colective – ‘Iftar’, pe care musulmanii înstăriţi le împart cu prietenii, persoanele defavorizate material, rudele, cunoscuţii sau pelerinii. În aceaşi perioadă, masa rituală de dinaintea zorilor – ‘Sahur’, este luată în familie.

Pentru a marca semnificaţia deosebită a acestei Luni Sfinte, slujbele din moschee, ‘mukabele’, încep dimineaţa cu citirea Coranului Cel Sfânt, urmate de predici speciale ale imamilor, la care participă femeile. Seara se săvârşesc alte slujbele, ‘teraavih’, cu participarea bărbaţilor cât și a femeilor din comunitate.

Ramazanul înseamnă, abstinența de la mâncare, băutură, fumat și relații sexuale, în intervalul menționat. Călătorii, femeile gravide, femeile care alăptează și bolnavii pot amâna postul, urmând a-l ține ulterior. În această lună, considerată a iertării și a milei, musulmanii nu trebuie să mintă, să jignească sau să blesteme. Religia islamică stabilește postul ca un mijloc de purificare, un exercițiu de autocontrol și o dovadă de credință.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, in observator.ro, 17.06.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply