EXCELENȚA ÎN EDUCAȚIE – prof. univ. dr. CONSTANTIN FROSIN

0
1006

Profesorul Constantin Frosin Cercetătorul Anului 2015 la Oxford

Pentru susținerea culturii francofone, profesorului de la Universitatea „Danubius“ din Galați i-au mai fost decernate și importante ordine și medalii ale statului francez.

Poetul, traducătorul şi publicistul gălăţean Constantin Frosin a fost desemnat „Cercetătorul Anului 2015“ de către Oxford Summit of Leaders „Science and Education“, titlul fiind oferit la categoria Științe Umaniste, domeniul Filologie.
Oxford Summit of Leaders „Science and Education“ este un program anual de premiere inițiat de Europe Business Assembley (EBA), corporaţie independentă din Oxford, Marea Britanie. În fiecare an, sunt premiate, prin vot, personalități din mediul academic, președinți, rectori, profesori, dar și reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri din întreaga lume. Sunt premiate valorile umane care răspund noilor tendinţe din educaţia superioară, promovând programele şi metodele educaţionale moderne.

În acest an au fost nominalizate șase personalități, iar în urma voturilor titlul „Cercetătorul Anului 2015“ i-a fost conferit prof. univ. dr. Constantin Frosin, de la Facultatea de Studii Internaţionale şi Europene a Universității „Danubius“ din Galaţi.

„Acest premiu înseamnă pentru mine dovada că n-am trăit degeaba, fiind o încununare a activității mele didactico-pedagogice de peste 43 ani. Dar marea mea bucurie și satisfacție este dată de faptul că, pe Diploma de Excelență acordată de Oxford și EBA, este menționat numele Universității Danubius din Galați și sper că va apărea și numele României, ceea ce înseamnă că acest premiu este și o apreciere a învățământului din România, recte Galați, și anume universitatea unde am ales să funcționez înainte de a mă retrage“, a declarat profesorul Constantin Frosin.

A publicat 18 volume de poezie, dintre care numai 6 la edituri din România, celelalte fiind apărute la edituri din Franţa, Belgia, Luxemburg. Frosin este autorul traducerilor a peste 30 de volume ale unor autori români publicate peste hotare, cele mai multe publicate de renumita Editură „Le Brontosaure“ din Paris. În paginile „României libere“ am mai scris despre performanțele profesorului Constantin Frosin, care din salariul de profesor editează, la Galaţi, în condiții grafice deosebite, revista de cultură „Le Courrier International de la Francophilie“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Apreciat în Franța și la Oxford, ignorat de România…

Citiți continuarea articolului AICI.

(Articol publicat la sugestia corespondentului nostru voluntar de la Galați, Roxana TURCU).

MangaliaNews.ro, 9 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply