‘Buzunăritul electronic’. Cum funcționează și cum să vă protejați

0
891

buzunăritul electronic

Buzunăritul electronic este noua metodă prin care hoţii pot fura bani de pe cardurile bancare, fără să le atingă. Dispozitive speciale scanează instrumentele de plată contactless în timp ce mergem pe stradă, de exemplu. Este un motiv de îngrijorare într-o ţară unde există aproape un milion şi jumătate de carduri contactless. Din fericire, există şi metode de protecţie.

Se poate întâmpla oriunde. La cumpărături, în tribunele unui meci de fotbal sau într-un mijloc de transport aglomerat. Rămâi fără nimic şi nici nu ştii cum. Se numeşte buzunărit electronic şi îi poate afecta pe cei care au în geantă sau în portofel un card cu ajutorul căruia pot să facă plăţi fără să atingă POS-ul. Cardul are încorporat un cip de identificare prin frecvenţă radio. Este slăbiciunea de care poate profita un hoţ.

Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică: Poate fi construit un dispozitiv care să citească aceste unde radio. Cardurile fără fir transmit datele, dar criptat. În eventualitatea în care datele sunt decriptate, se pot folosi pentru a clona un card şi a face cumpărături online.

Cristian Lia, reprezentantul unei bănci: În acest moment se cloneză orice fel de card, se clonează informaţiile de bandă magnetică. În România, cardurile contactless au un mic card EMV. E încă un element de securitate care împiedică clonarea acestor carduri.

Continuarea, AICI. 07.04.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply