Fii de medici, FRAŢII TUDOR și VLAD BOCAI din Mangalia, sunt CAMPIONI EUROPENI LA KUNG-FU (Galerie FOTO)

0
1124

fratii-tudor-bocai-vlad-bocai

Soţii Mihaela-Elena şi Bogdan Bocai, din Mangalia, au luat o decizie înţeleaptă atunci când i-au dat la sport pe cei doi băieţi ai lor, Tudor şi Vlad. Ambii au început Karate, iar apoi au trecut la Kung-Fu, Tudor continuând însă în paralel cele două discipline. Sub bagheta antrenorului Florin Iordănoaia şi a ajutoarelor sale, la CS Marea Neagră Constanţa, fraţii Bocai au urcat constant în ierarhii, cucerind titlurile de campioni europeni. Iar urcuşul lor nu s-a încheiat. Sunt abia la categoria cadeţi, respectiv copii şi au tot viitorul în faţă.

În vârstă de 14 ani, Tudor este primul născut al familiei Bocai. Vlad are 10 ani. Atât Tudor, cât şi fratele său mai mic au păşit în sala de antrenament la cinci ani.
„Fraţii Bocai sunt printre cei mai valoroşi sportivi ai clubului nostru. Au obţinut rezultate foarte bune. Tudor face şi Kung-Fu, şi Karate, unde participă la Kumite. Colegii de echipă îl simpatizează în mod deosebit. Este un băiat liniştit, modest. Eu chiar îl mai «cert» câteodată, să fie mai înfipt şi mai agresiv în luptă. Are centură neagră în Kung-Fu (obţinută acum doi ani) şi centură maro la Karate, pe care speră să o schimbe cu cea neagră în acest an. Vlad poartă centură albastră şi dovedeşte tărie în luptă. A făcut progrese mari. Voinţa sa e de leu. Nu are frică şi nu se plânge de nimic. Pentru el, nu are importanţă că întâlneşte un adversar mai mare“, a declarat shifu Florin Iordănoaia (6 Duan Kung-Fu, 4 Dan Karate), care e ajutat la pregătirea sportivilor de instructorii Laurenţiu Radu (2 Duan Kung-Fu, 1 Dan Karate) şi Mihaela Laura Ocolişan (1 Duan Kung-Fu,1 Dan Karate).
Fraţii Bocai învaţă la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ din Mangalia

fratii-tudor-bocai-vlad-bocai-alexandru-neagu

„Părinţii au fost cei care ne-au adus la antrenament, pentru a ne mai ostoi energia, că eram tare zvăpăiaţi“, îşi aminteşte Tudor Bocai, care, pe lângă titlul de campion naţional şi european la Kung-Fu, deţine şi alte medalii europene, dar şi un loc patru la Campionatul Mondial de Karate. „Idolul nostru este antrenorul Florin Iordănoaia. Vrem să ajungem cât mai sus“, spune băiatul de 14 ani, care este elev în clasa a şaptea la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ din Mangalia, acolo unde învaţă şi fratele său, în clasa a treia. Vlad e şi el medaliat cu aur la Naţionale şi la Europene.

Vă invităm să citiți mai mult în ziuaconstanta.ro, Vineri, 06.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply