Liber la împrumuturi pentru primării!

0
836

guvernulvaimprumutaprimariile

Guvernul va împrumuta primăriile cu 1,69 miliarde de lei din Trezorerie, pentru a cofinanţa proiecte europene şi a plăti corecţiile aplicate unor lucrări publice în derulare.

Guvernul va împrumuta primăriile cu 1,69 miliarde de lei din Trezorerie, cu o perioadă de rambursare de până la 20 de ani, cu argumentul că acestea nu au bani pentru a cofinanţa proiecte europene şi a plăti corecţiile aplicate unor lucrări în derulare. Împrumuturile vor fi contractate fără limită de îndatorare până la sfârşitul lunii iulie, de la Ministerul Finanțelor.

”Multe proiecte finanțate din fonduri de la Uniunea Europeană, derulate de autoritățile administrației publice locale, înregistrează întârzieri sau chiar se află în blocaj, ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetele locale pentru a asigura cota de 2% cofinanțare proprie sau pentru a asigura cheltuielile neeligibile. Deși multe dintre unitățile administrativ-teritoriale au lansat proceduri de achiziție publică, băncile nu s-au arătat interesate în acordarea de împrumuturi”, este argumentul dintr-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Executivului.

Citiți mai mult în telegrafonline.ro, Joi, 05.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply