Comunicat de presă primit de la consilierii PSD Mangalia

0
756

psd_filiala_mangalia_antet

Consilierii PSD Mangalia resping categoric atitudinea abuziva a Primarului Cristian Radu si a presedintelui de sedinta, dna Linica Stan, din sedinta ordinara din data 23.12.2014.

 COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali: Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga resping categoric atitudinea neprincipiala si abuziva din sedinta ordinara a Consiliului Local din 23.12.2014, a Primarului Radu Cristian si a Presedintelui de sedinta, dna Stan Linica, prin care s-au opus dreptului legal de dezbatere a proiectelor de hotarare si de luare a cuvantului de catre consilierii locali. A devenit o obisnuinta pentru domnul primar Cristian Radu ca sedintele de Consiliu Local sa se desfasoare de pe o zi pe alta, fara ca proiectele de hotarare sa fie transmise consilierilor locali pentru a fi studiate si fara ca proiectele sa aiba  avizele comisiilor de specialitate.

Ori de cate ori consilierii locali refuza sa voteze proiectele in forma initiata, Primarul Cristian Radu recurge la o atitudine de santaj si amenintare permanenta a consilierilor locali, pentru a obtine un vot favorabil.

Primarul Cristian Radu a fost foarte deranjat si suparat  in momentul in care au fost aduse la cunostiinta: ilegalitatea proiectului de taxe si impozite, pentru ca nu a fost pus la dispozitia consilierilor locali si nu a fost pus in dezbatere publica si faptul ca este necesara o reducere/anulare a taxelor si impozitelor, pentru o relaxare a activitatii economice in Mangalia, deoarece in ultimii ani, prin majorarea taxelor si impozitelor, s-au pus bariere in dezvoltarea agentilor economici, acestia fiind nevoiti sa reduca din personal si sa limiteze investitiile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primaria doreste sa construiasca in statiuni case de vacanta pentru oamenii din toata tara, cu credit ipotecar, in conditiile in care Primaria are obligatia sa puna la dispozitie terenul si utilitatile, iar in momentul de fata nu putem asigura infrastructura atat de necesara in cartierele Dobrogea I si Dobrogea II,  unde cetatenii orasului Mangalia locuiesc in case fara utilitati. Va trebui sa ne gandim sa construim case pentru mangalioti, dar fara credit ipotecar.

Primarul Cristian Radu doreste sa aprobam cheltuieli pentru demolare, retroactiv, pentru unele cladiri din cartierul Dobrogea II, aflate in proprietatea Primariei, in conditiile in care acestea nu mai exista (au fost furate, nu demolate), iar raspunzatori pentru faptul ca ele au fost furate, nu exista. Prejudiciul nu a fost recuperat, raspunzatori pentru acest lucru nu exista, dar Consiliul Local trebuie sa aprobe plata unor lucrari de demolare fictive.

Este regretabil faptul ca, prin aceasta atitudine a Primarului, problemele reale ale cetatenilor Mangaliei, ce necesita rezolvare de foarte multi ani, nu pot fi rezolvate.

Consilierii locali: Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga.

Data: 24.10.2014, Biroul de presă al PSD Mangalia.


N.red.: Puteți viziona filmul integral (2:11:46) al ședinței de Consiliu Local din data de 23 decembrie 2014, AICI


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply