Bunii samariteni de la Mangalia VIDEO

0
832

bunii-samariteni-de-la-mangalia

De peste un deceniu, Dorel Toma preşedintele Fundaţiei Centrul Creştin Callatis poartă chipul lui „Moş Crăciun“. Întreg angrenajul împărţirii cadourilor către zona Dobrogea şi Muntenia este mişcat prin voluntariatul pastorului din Mangalia şi al celor ce i se alătură, români, dar şi străini.

Tirurile din Anglia au început să sosească la Mangalia, acţiunea de descărcare fiind în toi. Micuţii se vor bucura, din nou, de surprizele din cutiile multicolore trimise de prietenii lor din Marea Britanie. „Drumul“ darurilor de Crăciun în întreaga lume a început în urmă cu aproape 25 de ani de ani, fiind iniţiat de Organizaţia “Samaritan’s Purse“ („Punga Samariteanului“). Proiectul “Operation Christmas Child“ („Operaţiunea Crăciun pentru Copii“) a distribuit, în acest timp, peste 8.000.000 de cutii de pantofi pline cu cadouri, pe care le-a livrat copiilor din peste 100 de ţări ale lumii.

Familii din Finlanda, Germania, Anglia sau Austria strâng, în cutii de pantofi, după o listă bine stabilită, rechizite, dulciuri, mici obiecte de îmbrăcăminte, pastă de dinţi şi săpunuri, jocuri etc. În cazul în care mai încap şi alte lucruri, cutiile sunt completate în centrele de colectare: hale enorme, unde lucrează, zi şi noapte, sute de voluntari. Ambalate în hârtii de culori vii, darurile sunt preluate de sutele de tiruri ce pornesc către ţările de destinaţie. În 2014, în România, a fost livrat, potrivit declaraţiilor lui Dorel Toma, coletul cu numărul 1 milion.

Anul acesta vor fi oferite micuţilor din ţară circa 250.000 de cadouri. Scopul principal al proiectului este acela de a aduce un zâmbet pe feţele micuţilor care nu primesc niciun cadou de Crăciun. De asemenea, fundaţia colaborează cu Primăria Mangalia, cu unităţile de învăţământ din oraş, dar şi cu ONG-uri locale, toate acestea distribuind darurile de Crăciun.

Mihaela Marin-Dubei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe tvlitoral.ro:

Miercuri, 10 decembrie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply