Senatul a adoptat un proiect privind extinderea limitării încasărilor și plăților în numerar

0
730

farmec.ro
carturesti.ro%20

Senatul a adoptat, marți, un proiect de lege prin care a fost extinsă limitarea încasărilor și plăților în numerar între operatorii economici.

bani-senatul

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit raportului Comisiei pentru buget-finanțe, proiectul de lege are ca obiect de reglementare dezvoltarea instrumentelor de verificare a realității operațiunilor economice, urmărirea fluxurilor bănești, precum și întărirea disciplinei financiare, prin extinderea limitării încasărilor și plăților în numerar între operatorii economici.

Proiectul a avut amendamente, în cadrul Comisiei, precum cel potrivit căruia “operațiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) (persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesioniști etc. n.r.) de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanțe, primiri de împrumuturi sau alte finanțări, precum și contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii, se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană”.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply