Românii plâng de mila câinilor, dar nu-i sterilizează!

0
707

A fost deschisă o clinică mobilă unde această procedură este GRATUITĂ!

Nici Legea lui Ionuţ, nici lupta în instanţă dintre autorităţi şi cel mai mare ONG pentru protecţia animalelor, nici seria de proteste pro sau contra, nici chinul animalelor nu i-au făcut pe români să conştientizeze că stă în puterea lor să rezolve problema câinilor fără stăpân.

Suntem primii care ne plângem, dar tot primii care batem în retragere când e vorba să facem un lucru concret. Un sondaj comandat de Vier Pfoten scoate la iveală că doar un sfert dintre proprietari şi-ar steriliza animalul de companie. Fundaţia a inaugurat astăzi, o clinică mobilă şi vrea să sterilizeze gratuit toţi câinii din localitaţile din jurul Capitalei.

romanii-plang-de-mila-cainilor-dar-nu-i-sterilizeaza

Un an de zile a trecut de când România a fost zguduită de un imens scandal. Atunci, Ionuț, un copil de numai 5 ani din Capitală, murea sfâșiat de câini, pe un teren privat din apropierea unui parc din Sectorul 2 al Capitalei. Legea eutanasiei care a împărțit țara în două nu a reușit însă să-i convingă pe mulți români să facă ceea ce trebuie: să-și sterilizeze câinii de rasă comună, pentru a nu se mai ajunge la un măcel în rândul lor.

„În opinia mea s-ar ocupa mai bine de castrarea pedofililor. Ar fi mai util societății decât să chinuim animalele astea fără motiv. O castrare la un câine atrage și alte boli, cum ar fi: boli de nutriție, diabet – când devine obez – și care atrag alte cheltuieli“, a afirmat Cătălin Trandafirescu, proprietar.

Astfel gândesc 74 la sută dintre proprietarii de animale. Dintr-un sondaj comandat de cel mai mare ONG pentru protecția animalelor, Vier Pfoten, reiese că numai un sfert dintre români și-ar steriliza animalul de companie. Motivele invocate cel mai des sunt prețul prea mare și efectele negative asupra sănătății câinelui. Medicii veterinari demontează ultima ipoteză.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Intervențiile se fac sub anestezie, evident că există și animale care nu suportă anestezia și atunci se poate face o sterilizare chimică. Eficiența ei este asigurată, deci nu se vor produce pui nedoriți“, a spus Mihaela Mezei, medic veterinar.

Lipsa de responsabilitate a stăpânilor nu se va traduce în scurt timp decât printr-un număr tot mai mare de câini liberi pe stradă. Iubitorii de animale care au conștientizat problema sunt de părere că nici măcar sporirea numărului adopțiilor nu poate rezolva mare lucru. Cătălin are acasă 4 câini.

„L-am sterilizat pentru că așa trebuie. Sunt foarte multe cazuri în care proprietarul de cățea se trezește în casă cu 7-8 pui pe care nu poate să îi dea pentru că sunt corciți sau nu le găsește stăpân, îi lasă pe stradă“, a spus Cătălin.

ONG-urile care se ocupă cu protecția câinilor comunitari au găsit o soluție pentru cei care nu au 150 de lei pentru o intervenție medicală. Fundația Vier Pfoten a inaugurat astăzi un punct de sterilizare gratuită. A reușit lunile trecute o premieră pentru România: să sterilizeze absolut toți câinii dintr-o localitate de lângă Dej și vrea să facă același lucru cu cei din jurul Capitalei.

„Este un proiect foarte important. Aș vrea ca cetățenii orașului să  înțeleagă – și nu numai ei – că nu se rezolvă problema peste noapte, că autoritățile nu pot face lucrul asta și fără implicarea lor și să profite de ocazie că suntem aici și să vină cu câinii lor la sterilizat pentru că numai așa putem opri robinetul. Câinii nu au ce căuta pe stradă și trebuie să rezolvăm prolema într-un mod uman și civilizat“, a afirmat Anca Tomescu, coordonator proiect Vier Pfoten.

Cei care nu-și vor steriliza câinii, de la 1 ianuarie 2015 riscă să se trezească brusc că vor plăti mai mult pe amendă, decât pe sterilizare.

Sursa: reportertvn.ro, 27.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply