Terapie revoluţionară pentru copiii cu autism, brevetată la OSIM !

0
752

Paul Cojocaru, un antrenor de arte marţiale din Constanta, care lucrează voluntar, de şase ani, cu copiii autişti, şi-a patentat programul fizic prin care micuţii pot fi recuperaţi. Tratamentul, bazat pe exerciţii fizice, cu efecte importante asupra psihicului, poate fi „exportat“ de acum părinţilor, dar şi altor voluntari din toată ţara, care vor să-i ajute pe micuţii cu autism.

O terapie creată la Constanţa, de un antrenor de arte marţiale care lucrează voluntar, poate revoluţiona recuperarea copiilor cu autism. Bazată pe trei concepte – Conştientizare, Concentrare, Coordonare, Terapia 3C aplică antrenamentul fizic pentru a repara deficienţele psihice şi motorii. Rezultatele muncii au fost atât de încurajatoare, încât antrenorul Paul Cojocaru a cerut patentarea terapiei la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

După 11 luni şi 4.200 lei daţi pe acte, Terapia 3C – Conştientizare Concentrare Coordonare a devenit zilele acestea marcă înregistrată. „Este prima terapie psihomotorie pentru persoane cu autism, inventată de un român şi înregistrată ca atare, la nivel mondial. Terapia 3C ajută copiii să devină conştienţi de propria corporalitate şi autonomi din punct de vedere psihomotor“, arată Cojocaru.

Cititi mai mult AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply