Ministrul Mediului promite o nouă analiză a proiectului Roşia Montană

0
903

Noul ministru al mediului a declarat la Oradea că vor fi reanalizate mai multe informaţii din dosarul avizării proiectului minier Roşia Montană. Attila Korodi s-a declarat revoltat că firmele care fac prospecţii pentru descoperirea zăcămintelor de gaze intră peste terenurile private.

Attila Korodi susţine că sunt probleme de credibilitate în privinţa unor informaţii primite de la Roşia Montană Gold Corporation.

“Problema iazului de decantare, a permeabilităţii. Sunt convins că vom face un studiu adecvat. Cu Academia Română. cu Institutul Român Geologic, dar nu pentru 9 zile sau cinci zile în timp de iarnă, ci cum trebuie făcut, ca să avem o imagine foarte clară”, susține Attila Korodi, ministrul Mediului.

Ministrul spune că extracţia de hidrocarburi trebuie analizată pentru fiecare caz în parte şi a insistat pe interdicţia de folosire a fracturării hidraulice.

“La ora actuală, orice prospecţiune care s-ar face, în avizul de mediu scrie bolduit “fără fracturare hidraulică. Companiile care au primit drept de explorare, n-au dreptul să facă fracturare hidraulică.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult pe ro.stiri.yahoo.com, 26.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply