Fondurile europene, colacul de salvare al primăriilor

0
815

În aşteptarea banilor…

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan: „Aşteptăm să se deschidă liniile de finanţare pentru exerciţiul 2014 – 2020, pentru a putea obţine bani privind introducerea reţelei de canalizare menajeră şi asfaltarea tuturor străzilor”.

PLAN Dezvoltarea mediului rural românesc, care este departe de standardele Uniunii Europene, se desfăşoară anevoios. Şi asta pentru că bugetele primăriilor de comună sunt mult prea mici pentru investiţiile masive ce trebuie făcute în partea de infrastructură. Într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar se află şi administraţia locală din Albeşti, unde primarul Gheorghe Moldovan nu mai ştie cum să facă rost de bani pentru a dezvolta comuna. În viziunea edilului, speranţa administraţiei locale rămâne atragerea fondurilor europene. „Aşteptăm să se deschidă liniile de finanţare pentru exerciţiul 2014 – 2020, astfel încât să putem depune proiecte pentru modernizarea comunei”, a spus edilul din Albeşti.

PROIECT ÎNDRĂZNEŢ

Gheorghe Moldovan a afirmat că printre principalele ţinte ale administraţiei locale în anii următori se numără introducerea reţelei de canalizare menajeră şi asfaltarea tuturor străzilor din cele patru sate ale comunei: Albeşti, Coroana, Cotu Văii şi Vârtop.

Primarul a declarat că proiectul este extrem de important pentru comunitatea locală, mai ales că localităţile care compun comuna sunt situate într-o zonă preponderent turistică. „Suntem la doar 15 kilometri de staţiunile turistice din sudul litoralului. În plus, avem şi noi în zonă câteva atracţii turistice, printre care se numără Pădurea Hagieni, care este rezervaţie naturală pentru câteva specii de plante şi animale. De aceea, trebuie să avem o infrastructură bine pusă la punct, pentru a putea să le oferim turiştilor tot confortul necesar”, a spus Gheorghe Moldovan.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primarul din Albeşti a adăugat că, din primele estimări, valoarea investiţei privind introducerea reţelei de canalizare menajeră şi asfaltarea tuturor străzilor depăşeşte cinci milioane de euro. „Conform proiectului, lungimea totală a reţelei de canalizare este de 14 kilometri, iar drumurile care trebuie asfaltate măsoară 30 de kilometri. Imediat după ce se va deschide linia de finanţare, vom depune proiectul în vederea atragerii fondurilor europene”, a declarat primarul din Albeşti.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, 22.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply