USL fără PNL, divorţ… politic previzibil! Scandalul abia începe, iar pretenţiile sunt mari!

0
719

Liberalii au părăsit formula prin care au câştigat alegerile, alături de PSD şi PC, în toamna anului 2012. Astfel, după ce mai bine de-o lună de zile, scandalul din interiorul Uniunii Social Liberale a atras atenţia de la problemele reale ale societăţii româneşti, ruperea USL s-a dovedit a fi doar o chestiune de timp, însă săbiile abia acum se ascut!

Lupta pentru scaunele cu funcţii s-a dovedit, de mai bine de-o lună de zile, drept mult mai importantă decât lipsa banilor pentru dezvoltare, gravele probleme din domeniul sanitar sau cel social sau lipsa unui sistem de învăţământ pus la punct. În ciuda discuţiilor interminabile, liderii centrali ai U.S.L. nu s-au înţeles pe funcţiile din Guvern, iar liberalii au făcut anunţul previzibil: au părăsit Uniunea. De marţi noaptea se fac calcule, se negociază, se invită la negocieri (vezi cazul U.D.M.R.), iar oamenii din teritoriu – cei ai P.N.L. – , aşezaţi politic pe scaunele instituţiilor deconcentrate, îşi fac deja bagajele. Spre exemplu, la Constanţa, U.N.P.R. ridică pretenţii pentru funcţia de prefect. George Lipoveanu, preşedintele U.N.P.R. a declarat pentru „Observator de Constanţa” că, personal, nu este interesat de această funcţie, însă Uniunea ar putea discuta despre acest aspect. „Mă înconjor de oameni competenţi în toate domeniile de activitate, avem, în U.N.P.R., finanţişti de talie mondială, iar pentru funcţia de prefect am putea discuta. Personal, nu mă interesează, am avut jucării când am fost mic, dar vom discuta la partid despre ce pretenţii vom avea. Oricum, vă transmit că noi suntem disciplinaţi, ce se va decide la centru, vom respecta în teritoriu”, a declarat George Lipoveanu pentru cotidianul nostrum. El a susţinut totuşi că U.S.L. nu trebuia să se destrame.

Un alt lider politic, aceleaşi gânduri! Senatorul P.S.D. de Constanţa, Nicolae Moga susţine pentru „Observator de Constanţa” că plecarea liberalilor este „o mare greşeală”. „Când umbli cu găleata plină cu lapte şi îi dai cu piciorul – cam asta pot să spun despre P.N.L… Când ai 70% majoritate nu pleci! E nevoie de mai multă responsabilitate politică atunci când iei decizii pentru 20 milioane de oameni”, explică Nicolae Moga. Tot liderul P.S.D. Constanţa ne-a declarat şi că, până luni, nu se poate discuta de şefia instituţiilor deconcentrate, iar pentru funcţia de prefect se pot lua în calcul şi conservatorii, dar şi oamenii din U.N.P.R… „Poate fi unul de la U.N.P.R. sau P.C.; P.S.D. are un subprefect şi nu am ce să spun mai mult azi. Luni vom avea şedinţa Comitetului Executiv şi vom vedea ce decizii vor fi luate. Acum se discută majoritatea, nu se fac negocieri pentru funcţii”.

Cititi mai mult in observator.ro/, Joi, 27 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply