Consiliul Local Mangalia a votat taxele şi impozitele pe 2014

0
887

farmec.ro
carturesti.ro%20

Consilierii locali din Mangalia au votat, miercuri seara, într-o şedinţă extraordinară, Hotărârea privind taxele şi impozitele locale pe anul în curs. Proiectul iniţiat de primarul Radu Cristian prevede ca taxele şi impozitele să rămână la valoarea de anul trecut, atât pentru persoanele juridice, cât şi pentru persoanele fizice.

Conform documentului, “pentru determinarea impozitului pe clădiri şi a taxei pentru eliberarea autorizaţiei de construire în cazul persoanelor fizice, precum şi a impozitului pe teren, pentru anul 2014, se menţine delimitarea zonelor aprobată prin HCL 52/2006 cu modificările și completările ulterioare, privind încadrarea pe zone a terenurilor din Municipiul Mangalia”.

În baza proiectului adoptat de consilieri, se anulează “creanţele fiscale restante, mai mici de 10 lei, aflate în sold la data de 31 decembrie 2013”, iar persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social beneficiază de o reducere de 50% de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren.

În timpul dezbaterilor referitoare la taxe şi impozite, reprezentanţii PDL în CL au votat împotriva proiectului propus de primar, invocând argumente pe care ceilalţi colegi consilieri le-au catalogat ca fiind declaraţii politice cu caracter electoral, încălcând astfel procedura de desfăşurare a şedinţei.

La rândul său, primarul Radu Cristian, a explicat că impozitele pentru persoane fizice sunt la nivelul minim impus de Codul Fiscal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Este regretabil faptul că unii folosesc şedinţele CL pentru interese de partid şi refuză adoptarea unor proiecte benefice oraşului nostru. Taxele pentru persoane juridice au rămas la nivelul de anul trecut, iar cei care au contestat valoarea acestora în şedinţa de Consiliu s-au transformat în avocaţi cu simbrie ai unor companii cu afaceri în zona Mangaliei şi care nici măcar nu au sediul în oraşul nostru, dar refuză să plătească dările la bugetul local”, a explicat primarul.

El a mai spus că principala direcţie în care se duc banii publici este plata datoriilor acumulate în anii 2000, prin contracte păguboase pentru Primăria Mangalia.

“Am vrut să reducem taxele, dar nu ne permite legea pentru că suntem între primele 10 primării din ţară la arierate, din cauza cheltuielilor nejustificate de acum 10-12 ani”, a menţionat primarul.

26 februarie 2014, Comunicat transmis de Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply