Pentru liceeni: „O zi în şcoala militară”, la Şcoala de Maiştri Militari din Constanţa – FOTO

0
639

La iniţiativa Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” şi sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în anul 2008, s-a încheiat un Protocol de Colaborare cu mai multe licee şi colegii tehnice constănţene, pentru familiarizarea elevilor din  anii terminali cu învăţământul militar de marină, cu competenţele profesionale ale maistrului militar de marină şi, nu în ultimul rând, de creştere a vizibilităţii şcolii militare în comunitatea locală.

Pe parcursul celor cinci ani de existenţă, protocolul de colaborare al Şcolii de Maiştri „Amiral Ion Murgescu” cu instituţiile civile de învăţământ preuniversitar s-a dezvoltat, ajungând în acest moment la 19 licee şi colegii tehnice partenere.

Întâlnirea din acest an a reprezentanţilor instituţiilor partenere a avut loc marţi, 12 noiembrie, la sediul şcolii miliatre.

Agenda acestei întâlniri a cuprins bilanţul activităţilor comune desfăşurate în anul şcolar 2012/2013, continuarea proiectului instituţiei militare de învăţământ O zi în şcoala militară”, participarea elevilor la activităţi şi concursuri tematice culturale, sportive, la activităţile prilejuite de sărbătorirea unor zile cu semnificaţie deosebită în istoria naţională şi la activităţi de socializare, organizate de instituţia militară de învăţământ cu diferite ocazii, în vederea proiectării strategiilor viitoare de colaborare.

Proiectul „O zi în şcoala militară” înseamnă un prim contact al elevilor din liceele partenere cu mediul şcolar militar, precum şi cunoaşterea factorilor motivaţionali pentru alegerea unei viitoare cariere de maistru militar de marină.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Elevii selectaţi din instituţiile partenere devin, pentru o zi, „elevi onorifici” ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, participând la programul zilnic al acestei instituţii.

Perioada de desfăşurare a proiectului Şcolii Militare de Maiştri a Forţelor Navale „O zi în şcoala militară”, ediţia a IV-a a fost extinsă, dând astfel prilejul mai multor liceeni de a participa la activităţile zilnice ale elevilor militari.

De asemenea, au fost stabilite activităţile comune pentru anul şcolar 2013/2014, punându-se accent pe susţinerea reciprocă, informaţională şi participativă.

Ca element de noutate pentru direcţiile de acţiune în cadrul protocolului, pentru anul şcolar 2013/2014 a fost introdusă propunerea reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prof. dr. ing. Gabriela Neagu, de implicare a părinţilor în cât mai multe activităţi ale elevilor şi necesitatea participării reprezentanţilor şcolii militare la şedinţele cu părinţii elevilor din anii terminali, pentru promovarea ofertei educaţionale militare.

La final, comandantul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” comandorul Marian Bardan, a invitat instituţiile de învăţământ partenere să participe la cea de-a treia ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice a elevilor, organizată de instituţia militară de învăţământ, în perioada 28 – 29 noiembrie a.c.

Lt.col. Corneliu Pavel.

Galerie FOTO:

 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply