CE investighează ordonanţa de urgenţă privind energia regenerabilă

0
726

Direcţia Generală Concurenţă a Comisiei Europene a început procedurile preliminare de investigare a prevederilor OUG privind sprijinul pentru energia regenerabilă, la cererea Asociaţiei Române a Industriei Fotovoltaice, care apreciază că noile reglementări sunt neclare, abuzive şi neconstituţionale. 

“Asociaţia noastră a notificat DG Competition, arătând intenţia Guvernului de implementa măsuri cu un caracter distorsionant pentru piaţa de energie electrică. Urmare a notificării, DG Competition a informat asociaţia, în data de 13 iunie, că s-a demarat o procedură preliminară de investigare a măsurilor conţinute în actul normativ propus de Guvern”, se arată într-un comunicat al RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association).

Asociaţia menţionează că în prezent analizează toate căile legale disponibile la nivel naţional şi internaţional pentru stoparea ordonanţei de urgenţă, prin care este amânată acordarea unor certificate verzi către investitorii în microhidrocentrale, centrale eoliene şi fotovoltaice.

Reprezentanţii asociaţiei apreciază că măsurile din acest act normativ sunt “neclare, abuzive şi neconstituţionale”, blocând în totalitate sectorul de energie regenerabilă din România.

Continuarea, pe mediafax.ro, duminică, 16.06.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply