Ce spune prefectul Eugen Bola despre port-containerul Flaminia

0
699

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, în cursul zilei de mâine, (luni, 01.04.2013) o echipă formată din reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române, Comisariatului Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Căpităniei Zonale Constanţa, Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică şi ai Şantierului Daewoo-Mangalia Heavy Industries se vor deplasa pe port-containerul Flaminia, care a ajuns în apele teritoriale româneşti.

„Nu am putut ajunge nici ieri, nici azi pe navă, din cauza vântului şi a hulei puternice. Mâine echipa formată din reprezentanţii instituţiilor abilitate se vor deplasa pe Flamina pentru a inspecta nava şi a prelua probe, care vor fi trimise la două laboratoare”, a precizat prefectul Eugen Bola.

Reamintim că port-containerul a ars anul trecut de două ori, iar containerele ascund, potrivit presei din zona unde au avut loc accidentele, o încărcătură periculoasă. „Fosfură de aluminiu, acid fluorhidric şi oxidant”, susţine site-ul Maritime Bulletin.

Cititi articolul integral, în Ziua de Constanta, Duminică, 31 martie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply