31 martie, termen limită pentru ecologizarea staţiunilor din sudul litoralului

0
631

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanţi ai municipalităţii au continuat seria inspecţiilor în staţiuni, în vederea stabilirii măsurilor administrative care se impun pentru pregătirea sezonului estival.

În timpul deplasării în staţiunea Jupiter, edilul a declarat că trebuie urgentate lucrările de ecologizare, atât de către angajaţii Primăriei, cât şi de către agenţii economici, astfel încât sudul litoralului să atragă mai mulţi turişti în vara acestui an.

În acest sens, deţinătorilor de terenuri şi clădiri li s-a cerut ca până la 31 martie să finalizeze lucrările de reparaţii şi igienizare. În caz contrar, lucrărire respective vor fi realizate de municipalitate până la 1 mai, iar contravaloarea serviciilor va fi suportată de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primărie.

“Nu este corect ca unii să aibă terenuri de peste un hectar, să plătească taxe modice şi nici să nu întreţină activele pe care le au”, a menţionat primarul.

În staţiunile din sudul litoralului se vor amenaja noi alei pietonale, cu băncuţe şi coşuri de gunoi, iar cablurile de pe stâlpi vor fi mutate în canale îngropate, special amenajate în acest sens.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Accesul maşinilor către plaje şi faleze va fi restricţionat, iar staţiile de transport public se vor reamenaja, atât în staţiuni, cât şi în oraş. Potrivit primarului, parcările din apropierea unităţilor de cazare şi spaţiile verzi aferente ar trebui administrate de hotelieri.

Primăria Mangalia va colabora cu Apele Române pentru o mai bună îngrijire a plajelor şi a zonelor adiacente. În privinţa lacurilor din staţiuni, edilul a subliniat că ar trebui găsită o soluţie de concesionare, cu implicarea agenţilor economici din zonă, în vederea unei administrări eficiente şi repunerii acestora în circuitul turistic.

“Din păcate, unii agenţi economici aruncă gunoiul la întâmplare, iar deşeurile pot ajunge pe suprafaţa lacului. De aceea, cred că ar fi mai indicat să existe cineva care să gospodărească lacurile şi să le amenajeze pentru turişti, cu respectarea unor reguli stabilite de Consiliul Local”, a explicat Cristian Radu.

Joi, 14 februarie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply