Primăria Mangalia suspendă ajutoarele sociale pentru cei certaţi cu legea

0
665

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a întâlnit, luni, 14 ianuarie, cu reprezentanţii comunităţii rrome din localitate şi cei ai Partidei Romilor din Constanţa, pentru a identifica şi soluţiona problemele cu care se confruntă aceştia.

La întrunirea desfăşurată la Casa de Cultură au mai participat consilieri locali, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Naţionale, Poliţiei Locale, precum şi cei ai Evidenţei Populaţiei şi Serviciului Social din cadrul Primăriei. În cadrul dezbaterilor, comandantul Poliţiei Mangalia, Nicolae Pescaru, a subliniat faptul că unii cetăţeni rromi, care primesc ajutoare sociale de la Primărie, au comis mai multe infracţiuni, pe raza localităţii.

“Am constatat că aceste persoane beneficiază de sprijin din partea municipalităţii, dar totuşi i-am descoperit că furau capace de canalizare sau alte materiale feroase, telefoane mobile ale elevilor sau prestau diferite activităţi de comerţ ilicit. Măsura luată împotriva lor a fost cea a urmăririi penale”, a precizat Nicolae Pescaru.

La rândul său, primarul Cristian Radu a declarat că nu va acorda clemenţă celor care încalcă legea, indiferent de etnie.

“Recent, am identificat 90 de persoane, beneficiare de ajutoare de la Primărie, care au comis o serie de fărădelegi. Pe unii i-am ajutat să-şi găsească un loc de muncă, dar după trei zile au renunţat, pe motiv că pierdeau ajutorul social. Alţii vin băuţi la cantina socială şi nu au un comportament civilizat. Astfel de practici nu le voi încuraja niciodată, iar acei oameni care nu fac cinste comunităţii în care trăiesc nu vor mai primi niciun ajutor din partea municipalităţii”, a explicat edilul Mangaliei, precizând că se referă la toţi locuitorii oraşului, nu doar la cei de etnie rromă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristian Radu a mai spus că Primăria va demara un proiect de locuinţe sociale de care vor beneficia doar cei care nu sunt certaţi cu legea.

La dezbateri s-a stabilit să se facă demersuri pentru reducerea şomajului în rândul cetăţenilor de etnie rroma, cu sprijinul municipalităţii şi în funcţie de pregătirea profesională a fiecărui solicitant.

Totodată, s-a discutat despre măsurile de reducere a abandonului şcolar, întocmirea actelor de identitate sau a certificatelor de naştere pentru etnicii rromi.

Luni, 14 ianuarie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply