La Muzeul Callatis, o nouă lecție deschisă intitulată „25 Octombrie – Ziua Armatei Române” (galerie foto)

0
668

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMÂNE 

Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia și Școala Gimnazială „Gala Galaction” din localitate, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, au organizat joi, 25 octombrie 2012, începând cu ora 15.30, la sediul muzeului callatian, o nouă lecție deschisă intitulată „25 Octombrie – Ziua Armatei Române”.

În deschiderea lecției de istorie, directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a vorbit despre importanța zilei de 25 octombrie în istoria românilor și a menționat principalele momente din istoria Armatei Române.

Muzeograf Liliana Bădin le-a prezentat elevilor câteva scurt metraje documentare și materiale în PowerPoint, prin care a evidențiat vitejia ostașilor români în războaiele purtate pentru independență și unitate națională.

La finalul lecției deschise de istorie, elevii au recitat poezii și au cântat cântece patriotice pentru cinstirea militarilor căzuți în luptele pentru apărarea patriei. Activitatea s-a încheiat cu intonarea imnului de stat al României.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

După lecția deschisă, elevii au putut vedea, pe lângă patrimoniul muzeului callatian, expoziția temporară dedicată Zilei Armatei Române: „Mărturii despre eroii din zona Mangaliei, care au luptat în al doilea Război Mondial”, deschisă pentru vizitatori în ziua de 24 octombrie 2012.

Au fost prezenți elevi de la Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, însoțiți de profesori-învățători, după cum urmează: clasa a IV-a A – prof. înv. primar Dorina Florea, clasa a IV-a B – prof. înv. primar Adriana Dobre și clasa a IV-a C – prof. înv. primar Georgiana Simionov. 

     


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply