Primarul Cristian Radu promite cetăţenilor branşaţi că nu vor plăti mai mult de 300 lei/gigacaloria

0
582

Primarul Cristian Radu s-a întâlnit, recent, cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Mangalia. Aşa cum era de aşteptat, discuţiile au fost concentrate pe tema agentului termic, cu referire, inclusiv, la preţul pe care îl va plăti populaţia pentru o gigacalorie.

Preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 119, Nicolae Duminică a declarat că primarul Cristian Radu i-a asigurat că tariful unei gigacalorii nu va depăşi suma de 300 lei şi că de subvenţie vor beneficia toate familiile branşate la sistemul centralizat de încălzire. „În acelaşi timp, ni s-a spus că reprezentanţii Primăriei vor executa lucrări de hidroizolaţii acolo unde este necesar şi că se vor face demersuri pentru obţinerea certificatului energetic”, a precizat reprezentantul locatarilor de pe strada Rozelor.

Edilul municipiului Mangalia i-a mai anunţat pe preşedinţii asociaţiilor că a început achiziţionarea de combustibil, direct de la rafinăria din Năvodari, fără să mai apeleze la furnizori şi că va începe furnizarea căldurii în locuinţe chiar din luna octombrie dacă temperaturile vor fi foarte scăzute.

În ceea ce priveşte, Certificatul Energetic, s-a anunţat, deja, că începând cu 1 ianuarie 2011, conform Legii 372/2005, pentru orice tranzacţie de vânzare-cumpărare, închiriere sau recepţionare a unei clădiri noi, fie ea cu destinaţie rezidenţială, imobil cu birouri sau depozit, este nevoie de obţinerea acestuia. Un certificat de performanta energetica atestă cât de eficientă este o clădire din punct de vedere al consumului de resurse. Prin acest certificat, clădirea în care locuiţi este pozitionată într-o anumită clasă de performanţă energetică.

Clasele de performanta energetică reprezintă un indicator prin care se stabileşte capacitatea unei clădiri de a economisi energie. Practic, clădirea dumneavoastră primeşte o ”notă” de la A la G (de la cel mai mic până la cel mai mare consum de energie). Fiecare clasă are în spate un punctaj de la 1 la 100, acesta fiind stabilit cu ajutorul mai multor parametri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Principalul rol al Certificatul de Performanţă Energetică este de a indica dacă acea clădire are nevoie sau nu de îmbunătăţiri pentru a deveni mai eficientă în ceea ce priveşte consumul de energie. Cu alte cuvinte, acest certificat vă va spune dacă trebuie să investiţi sau cât trebuie să investiţi în reabilitare termică.

Reabilitarea termică trebuie executată numai dupa ce aţi întocmit un certificat de performanţă energetică. Acest certificat va cuprinde informaţii despre starea clădirii dumneavoastră şi vă va oferi informaţii despre măsurile pe care ar trebui să le luaţi pentru a oferi condiţiile optime de funcţionare.

Editia de Sud, Vineri, 7 sept.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply