Mangalia: Garnitură nouă de avocaţi pentru Primărie

0
794

Primăria Mangalia va contracta firme de avocatură puternice, care să reprezinte administraţia locală în procese grele, unul dintre acestea fiind litigiul dintre conducerea administraţiei locale şi societatea Callatis Therm, ca urmare a denunţării unilaterale a contractului de furnizare a agentului termic şi a apei calde.

AVOCAŢI

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost mandatat de către Consiliul Local să încheie contracte cu firme de avocatură care să reprezinte administraţia locală în diverse litigii. Cristian Radu a spus că decizia de a încheia contracte cu noi avocaţi vine ca urmare a faptului că, în trecut, administraţia locală a angajat tot felul de avocaţi care s-au dovedit a fi incapabili şi care au pierdut numeroase procese.

„Avem zeci de procese pierdute şi în urma cărora Primăria trebuie să plătească despăgubiri importante”, a spus Cristian Radu. El a adăugat că Primăria va contracta doar avocaţi care să-i reprezinte în procese grele, pe care juriştii administraţiei locale nu le pot susţine.

PROCES

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un prim test greu pentru noii avocaţi care vor fi angajaţi de Primărie este litigiul dintre conducerea administraţiei locale şi conducerea Callatis Therm. Potrivit primarului, litigiul a fost declanşat după ce societatea Callatis Therm i-a dat în judecată pe primar şi o parte a consilierilor locali pentru decizia de a denunţa, unilateral, contractul cu Callatis Therm, care s-a ocupat, până în această lună, de furnizarea agentului termic şi a apei calde în Mangalia.

Ruperea contractului s-a făcut la începutul lunii august, societatea Callatis Therm fiind acuzată că nu şi-a respectat datele contractuale şi pentru că a lăsat în frig, o iarnă întreagă, populaţia din Mangalia. Rezilierea contractului s-a făcut după o decizie a Consiliului Local în care aleşii locali au votat proiectul de hotărâre privind denunţarea unilaterală a contractului încheiat, în 31 ianuarie 2003, între CL Mangalia şi societatea de termoficare SC Callatis Therm SRL. Din cei 15 consilieri prezenţi, 13 au votat „pentru” denunţarea unilaterală, un vot a fost „împotrivă”, iar cel de-al 15-lea, o „abţinere”. Următorul pas pentru autorităţile locale din Mangalia este preluarea centralelor termice.

„Acum suntem în etapa inventarierii punctelor termice, în vederea preluării. Callatis Therm mai asigură funcţionarea acestora maximum 90 de zile, potrivit legii. Deci, practic, până la finalul lunii octombrie, municipalitatea va prelua punctele termice. Este foarte posibil ca administrarea acestora să revină Regiei Autonome de Gospodărire Orăşenească Locativă şi de Drumuri (GOLD) Mangalia, care acum este în proces de reorganizare”, a spus Cristian Radu.

Tatian IORGA, Telegraf, Joi, 30 August 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply