Un artist din Brazilia, cea mai bună carte de vizită a Mangaliei. Vezi cum este promovat peste hotare oraşul de la malul mării!

0
1006

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mangalia nici că putea fi cunoscută mai bine peste hotare decât prin lucrările un artist, plecat acum mai bine de 6 decenii din România. Vorbim despre un pictor, care a reuşit să vorbească lumii întregi, prin tablourile sale, despre locurile dragi.

Stephan Eleutheriades trăieşte în Brazilia, dar a ales Târgul “Carte la nisip” pentru a-şi lansa cele mai recente lucrări. 

Ştefan Eleutheriades a părăsit România în 1950. Un an mai târziu, se stabileşte deja la Rio de Janeiro, unde îşi practică meseria de arhitect, continuând şi munca la şevalet. Peste câteva zile va împlini 90 de ani.

Aseară nu a putut fi prezent la lansarea celor trei cărţi: „Fiul ceasornicarului”, „Mangalia in memoriam” şi un album de picturi şi grafică. Sora sa, Elisabeta Moraitakis, a fost cea care a suplinit, cu eleganţă, lipsa. Evenimentul a fost încărcat de emoţie, mai ales atunci când sora artistului a primit un bilet scris de tatăl ei. Stefan Eleutheriades a reuşit să picteze Mangalia din memorie. La vernisajele susţinute în Europa, America de Nord şi cea de Sud, Mangalia a fost cunoscută prin lucrările sale.

Lansarea de la Târgul “Carte la Nisip” s-a încheiat cu o sesiune de autografe date de sora autorului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sorin Dragomir, reporterntv.ro, Sambata, 11 august 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply