POR 2007-2013: 42 de proiecte pentru modernizarea judeţului Constanţa

0
714

Alocarea financiară disponibilă pentru Polul de Creştere Constanţa este de 90,32 milioane de euro, faţă de 97,86 milioane euro, valoare solicitată.

Planul Integrat de Dezvoltare (PID) pentru Polul de Creştere Constanţa este însoţit de o listă de proiecte propuse a fi finanţate atât prin Programul Operaţional Regional (POR), dar şi prin celelalte programe operaţionale şi PNDR.

Valoarea proiectelor pentru care se solicită finanţare din POR depăşeşte valoarea alocată şi există inclusiv proiecte în lista de rezervă.

 Zona Metropolitană Constanţa (ZMC) cuprinde 14 localităţi cu o populaţie de aprox. 500.000 locuitori care vor beneficia de rezultatele investiţiilor propuse prin PID, precum restaurarea centrului istoric al municipiului Constanţa, modernizarea infrastructurii publice din staţiunea Mamaia, lărgirea drumului Mamaia – Năvodari şi a drumului Năvodari – Lumina şi construirea rivierei Tomis. În total sunt 42 proiecte depuse care acum se află în diverse stadii.

Din totalul de proiecte depuse, pentru opt au fost semnate contractele de finanţare, valoarea solicitată ajungând la 21,28 milioane de euro, alte 15 proiecte se află în etapa de precontractare, valoarea solicitată fiind de 32,94 milioane euro, iar 15 proiecte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, valoarea totală ajungând la 34,08 milioane euro. Amintim că patru au fost retrase de solicitant.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mihaela DRAGOMIR, telegrafonline.ro, Marti, 24 Iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply