Premiera europeana la Oradea. Vezi cum se produce energie electrica din apa geotermala

0
825

oradea-energie-electrica-apa-termala-4

Premiera absoluta pe plan european, astazi la Oradea.

O societate comerciala care exploateaza apa geotermala a investit peste 350.000 de euro pentru achizitionarea unei instalatii unice in Europa, care produce energie electrica din apa… termala.

Atat modulul cat si tehnologia de ultima ora sunt de productie americana si nu au mai fost folosite pana acum niciunde pe batranul continent.

Instalatia a fost pornita in aceasta dimineata (vineri, 20.07.2012), in prezenta producatorilor americani si a beneficiarului din Oradea.

Cheltuielile pentru producerea curentului electric, in afara de investitia in modulul de transformare, sunt egale cu zero. In instalatie, intra apa geotermala la 106 grade Celsius si iese la o temperatura cu 14 grade mai mica. Aceasta diferenta este transformata, printr-o tehnologie de varf, in energie electrica.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Imediat ce apa geotermala intra in circuit, modulul produce energie electrica.

Apa geotermala este extrasa de la o adancime de 3.000 de metri si are un debit de 10-12 l pe secunda. Energia electrica intra in sistemul national la pretul pietei, de 150 de dolari megawatul. Beneficiarul spune ca isi va recupera investitia in cel mult 3 ani.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/bihor/premiera-europeana-la-oradea-vezi-cum-se-produce-energie-electrica-din-apa-geotermala.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply