Concursul International de Balet “Festivalul Tanarului Dansator – Mangalia Romania 2012”, la cea de-a V-a editie

0
778

farmec.ro
carturesti.ro%20

Comunicat de presă

Concursul International de Balet

“Festivalul Tanarului Dansator – Mangalia Romania 2012”, la cea de-a V-a editie 

Festivalul este patronat de catre Primaria Municipiului Mangalia, Consiliul Local Mangalia si organizat de Asociatia Culturala Daria`S si SC Manifest Events SRL.

Deschiderea oficiala a Concursului International de Balet “Festivalul Tanarului Dansator – Mangalia Romania 2012” are loc la Casa de Cultura a Municipiului Mangalia in data de marti, 24 iulie, ora 18.30. La conferinta de presa ce va preceda tragerea la sorti a intrarii in concurs  participa nume de marca din lumea baletului. Membrii juriului: presedinte juriu  prim –  balerina Ileana Iliescu, prim – balerina Rodica Murgu, prim – balerin al operei din Timisoara, Ilie Filip, RoseMarie  Stocec Bot, Corina Marc, Cristina Todi-Iuriciuc,  Mihaela Tiganus Vasilovici, Carmen Chilea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directia artistica a concursului este urmatoarea: Cristian Mindris, Delia Boeriu, Georgiana Ilie, Dragos Ionescu, Cotyso Stoica, Luca Iuriciuc.

Managementul concursului este asigurat de director festival Stoica Viorel, proiect manager Daria Stoica, Constantin Popoiu. PR Cristina Barbulescu.

Anul acesta s-au inscris aproximativ 80  de participanti, printre care si profesionisti, de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”- Bucureşti, Secţia Coregrafie a Colegiului de Arte “Octav Băncilă”- Iaşi,  Secţia Coregrafie a Colegiului de Arte “Regina Maria”- Constanţa, Secţia Coregrafie a Colegiului de Arte “Ion Vidu”- Timişoara, Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica “Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Colegiul National de Arta “George Apostu” – Bacau, Colegiul Naţional de Coregrafie Chişinău, Rep. Moldova si multi altii.

Concursul de va desfasura zilnic, in perioada 24 – 29 iulie, incepand cu orele 20.30, la Casa de Cultura a Municipiului Mangalia.

Programul va fi deschis de un grup de concurenti de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”- Bucureşti, Liceul de Coregrafie  “Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Secţia Coregrafie a Colegiului de Arte “Octav Băncilă”- Iaşi,  cu un divertismento coregrafic clasic si de caracter pe muzica lui Giacomo Mayerbeer si a Adolphe Adam, adaptarile coregrafice ale programului apartin  doamnei profesor RoseMarie  Stocec Bot si domnului Cristian Mindris si doamnei Cristina Todi-Iuriciuc.

La editia de anul trecut, Casa de Cultura a Municipiului Mangalia a devenit neincapatoare. Au fost prezenti de la tinerii concurenti ai festivalului, reprezentanti ai autoritatilor locale din municipiul Mangalia, turisti dar si locuitori ai orasului iubitori de arta. Prezenta atator tineri talentati s-a dovedit a fi un succes, municipiul Mangalia fiind o rampa de lansare pentru cei care pornesc pe aceasta cale a dansului.

Dep.Mass-media.

Comunicat 16.07.2012


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply