FolkYou! Florian Pitiş – patru zile la Vama Veche

0
833

Deşi a anunţat iniţial trei zile de festival, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă vine cu o veste. Foarte bună! „FolkYou!” s-a prelungit cu încă o zi. Aşa că, dacă vă plac folkul, marea şi Vama, vă puteţi bucura din plin de ele pe 2, 3, 4 şi 5 august.

Patru seri de muzică bună, pe plajă, în acompaniamentul mării, pe fundalul cerului plin de stele, cu algen-n păr şi tălpile-n nisip… o clipă din an în care visele se pot trăi aievea.
Pe plaja „FolkYou!” se anunţă premiere şi anul acesta. Pe lângă vocile care v-au provocat la folk în fiecare vară, timp de şapte ani, vă vor stârni la cântat şi Desperado, Bere Gratis, Sarmalele Reci, Timpuri Noi şi trupa lui Kempes – Rezident Ex. şi la aplaudat Adrian Naidin şi Dumitru Fărcaş.

Altă premieră care se anunţă pe scena şi pe lângă scena „Folk You!” este lansarea albumului trupei Emeric Imre Set, „Târziu”. Artiştii îşi propuseseră lansarea în toamna anului trecut, dar viaţa le-a încurcat planurile aşa că l-au amânat pentru primăvară. Cum nici atunci nu au putut, îl lansează la „Folk You!” mai „Târziu”.

„La prima ediţie – în 2005, tot în Vama Veche „Florian Pittiş a declarat deschisă, prin Folk You!, «mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate»” povestesc organizatorii. „Moţu încerca, la vremea aceea, să identifice şi să definească genul care a consacrat Festivalul Folk You!: «Ce să însemne folkul?» – se întreba el, «Un om cu o chitară? Asta s-ar putea să însemne şi blues-ul. Un om care îşi cântă propriile compoziţii? Şi la blues se întâmplă lucrul ăsta. Folk este destul de apropiat de folclor… Să fie oare nevoia de cultură a unor oameni care şi-au pierdut calitatea de ţărani şi n-au dobândit-o încă pe cea de orăşeni? Să fie o întoarcere la origini – în antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument – la ceea ce se numeşte melopee? Folkul să însemne numai cântecele de protest? O melodie populară cu autor cunoscut? Cine ştie?! S-ar putea să însemne toate la un loc…»”.

„Mişcarea de rezistenţă”, organizatorul festivalului, lansează şi o rugăminte cortiştilor Vămii: între 30 iulie şi 6 august lăsarea plajei libere de corturi între cherhana şi „La Galerie”, pentru scenă şi public. Se pot campa după „La Galerie” sau la Marina Park, unde o zi de campare costa 15 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Paula TUDOR, Cuget Liber, Sambata, 14 Iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply