Denisa Macovei, “diamantul” luptelor de la Mangalia

0
849

farmec.ro
carturesti.ro%20

Fără îndoială, pentru sportul constănţean, eroina săptămânii este Denisa Macovei, luptătoarea de la CSS Mangalia cucerind medalia de bronz la Campionatul European pentru juniori de la Zagreb.

De mică fiind o fire energică, Denisa Macovei a practicat artele marţiale timp de opt ani, apoi a schimbat „macazul”, trecând, cu gând de performanţă, în lumea luptelor.
Şi de când a trecut pe saltea, în fiecare an, a cucerit câte o medalie. A fost campioană naţională pe fiecare categorie de vârstă, anul trecut a ocupat locul 7 la Cam-pionatul Mondial şi locul 8 la Campionatul European, totul culmi-nând, zilele trecute, cu medalia de bronz la Europenele din Croaţia. A fost cel mai frumos cadou pe care şi-l putea face de ziua ei, pentru că şi-a sărbătorit împlinirea vârstei de 18 ani chiar în ţara gazdă a turneului!

„Am luptat în limitele categoriei 72 kilograme, secţiune cu 17 participante. Am disputat patru partide, contra unor luptătoare din Grecia, Bulgaria, Italia şi Franţa. Pe italiancă, deţinătoarea en-titre a titlului de campioană, o mai întâlnisem la ediţia anterioară a CE. Atunci am pierdut, acum mi-am luat revanşa, câştigând la puncte”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Denisa Macovei.

Sportiva antrenată de Marian Oancea a fost învinsă la Europene de o franţuzoaică de origine română, cu patru ani mai în vârstă decât ea şi care va reprezenta „Hexagonul” la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

„Bucuria pe care am trăit-o când am urcat pe podium a fost imensă. Mai câştigasem medalii la turnee internaţionale, însă aceasta este prima la un Campionat European. Acum, exigenţele sunt şi mai mari, obiectivele mai ambiţioase. Anul acesta, voi merge la Campionatul Mondial din Thailanda, însă obiectivul principal îl constituie pregătirea, calificarea şi participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016″, a explicat Denisa Macovei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un moment de cotitură al carierei

Puţină lume ştie că în viaţa Denisei a existat un moment de cotitură, care ar fi putut să îi pună prematur punct carierei de sportivă. Tânăra luptătoare a fost la un pas să renunţe la activitatea competiţională, însă trei oameni „injectaţi” cu „virusul” lupte – Lucian Luca, preşedintele departamentului de marketing din cadrul Federaţiei Române de Lupte, Ionuţ Luca, preşedintele CS Mangalia şi Gigi Pambuca, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa – au reuşit să o convingă să revină asupra deciziei.

„A fost un moment de cumpănă, dar l-am depăşit. Vreau să le mulţumesc pe această cale oamenilor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit. Trebuie să le demonstrez că investiţia, morală şi financiară, nu a fost în zadar, iar cel mai bun lucru pe care îl pot face este să aduc medalii. Împreună, muncim pentru a ne vedea visul cu ochii: participarea la JO de la Rio 2016. Pentru aceasta, muncesc foarte mult, mă antrenez în fiecare zi 6-7 ore, pregătire fizică şi specifică”, a spus Denisa Macovei.

Prin implicarea fraţilor Lucian şi Ionuţ Luca, dar şi al unui alt fost luptător, Lucian Popescu, vicepreşedinte al AJL Constanţa, Denisa primeşte, lunar, o bursă, dar, la fel de important ca susţinerea financiară, a fost şi sprijinul moral oferit de Marin Căuţiş, profesor de limba română la Liceul „Callatis” Mangalia.

„Profesorul Căuţiş i-a explicat Denisei de ce este bine să facă în continuare sport. Sportul formează caractere, educă, este o şansă de a reuşi în viaţă, o şansă pe care s-ar putea să nu o mai ai niciodată”, îşi aminteşte Ionuţ Luca.

Şi educaţia sportivei este una aleasă. Denisa Macovei este elevă în clasa a XII-a la Liceul „Callatis”, profil Mate-Info. Este premiantă, participantă la Olimpiada de matematică, însă îi place la fel de mult şi să citească. Invariabil, gândul îi zboară spre sport.

„Peste o săptămână voi participa la Campionatele Naţionale de seniori de la Bucureşti, unde obiectivul este cucerirea medaliei de aur. Apoi, începe pregătirea cu lotul naţional, în vederea Campionatului Mondial din Thailanda”, ne mai spune Denisa Macovei. 

Cuget Liber Online, Vineri, 29 Iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply