MANGALIA – ultima încleştare!

0
666

Ziarul Cuget Liber vă va prezenta astăzi cum s-ar putea transforma Mangalia după alegerile locale de duminică în viziunea principalilor patru candidaţi la Primărie. Chestionaţi de Cuget Liber, Zanfir Iorguş, Cristian Radu, Adrian Cârlescu şi Marin Ciocîia au prezentat necesităţile Mangaliei, soluţii pentru termoficarea oraşului şi au comentat şansele pe care le au pentru a câştiga alegerile.

Iorguş: „Mangalioţii nu vor mai avea probleme cu căldura“

„Mangalia trece printr-o perioadă foarte dificilă. În cele două zile pe care le-am petrecut la primărie am constatat multiple nereguli. Există datorii de 244 de miliarde vechi, facturi neachitate în valoare de alte 150 de miliarde, nu existau bani pentru salarii, ENEL a trimis înştiinţare prin care ameninţă că va tăia iluminatul public şi pe cel de la instituţiile importante. Aceasta este o situaţie care nu poate fi remediată decât de o echipă cu experienţă, nu de o echipă în spatele căreia se află grupurile de interese de la Constanţa. Aceasta nu ar face altceva decât să adâncească falimentarea Mangalia.
Odată ce voi ajunge primar, cu siguranţă problema încălzirii se va rezolva. Imediat ce vom intra în primărie vom da o hotărâre prin care preţul gigacaloriei va fi stabilit la 165 de lei, atât cât a fost 12 ani cât am ocupat eu funcţia de primar. Trebuie încheiată colaborare cu Callatis Them, iar producţia şi distribuţia energiei termice gestionate de primărie. Ulterior, va trebui să trecem la altă sursă de energie pentru a reduce costurile aşa cum vom monta mai multe pompe pentru a putea exploata apa geotermală.
Cred că am şanse foarte mari să câştig alegerile. Faptul că acest grup de interese de la Constanţa doreşte să pună ghearele pe Mangalia mă motivează să lupt şi mai tare. Voi ataca pe două fronturi, aşa cum v-am mai spus. Pe de-o parte este chemarea în instanţă a membrilor BEC, iar pe cealaltă parte faptul că voi candida la alegerile din 24 iunie”, a declarat Zanfir Iorguş.

Radu: „Mangalia are nevoie de linişte şi normalitate”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Principala necesitate a Mangaliei este liniştea şi normalitatea. Toată lumea s-a săturat de scandalurile care s-au ţinut lanţ în ultimii ani. Politicienii s-au certat, s-au împăcat, iar oamenii au murit de frig în case. Acum, cu această campanie electorală, oraşul a fost efectiv sufocat de politică. A fost, probabil, cea mai dură campanie din toata ţară. De aceea, avem nevoie de linişte pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Trebuie să ne rupem de trecut şi să privim spre viitor.

Am contactat deja furnizorii de combustibil lichid uşor (CLU) pentru centralele de cartier. Imediat după alegeri vom definitiva negocierile. Vom avea cel mai bun preţ pentru că achiziţionăm acum, vara, toată cantitatea de combustibil. Gigacaloria va ajunge la aproximativ 200 lei. Familiile cu venituri de până la 800 lei/membru vor primi subvenţie integrală, iar cei cu venituri de până la 1.800 lei/membru vor primi o subvenţie medie de 50%.

Eu nu sunt venit în Mangalia. Eu sunt din Mangalia, iar oraşul este alături de mine în aceste alegeri. Sunt candidatul fiecăruia dintre locuitorii oraşului. Noi, cei din Mangalia, suntem foarte uniţi în momentele dificile. Ne cunoaştem între noi şi ne susţinem unul pe celălalt. Acum, eu sunt susţinut de cei din Mangalia pentru a candida la Primărie. Voi fi primarul tuturor”, a declarat Cristian Radu.

Ciocîia: „Dacă va ieşi USL, problema căldurii va continua să existe”

„Este foarte important ca oamenii să nu mai treacă prin ce au trecut iarna trecută. Problema căldurii este cea mai importată şi trebuie gândită şi soluţionată din timp. Trebuie stabilit încă de pe acum la cine anume vor rămâne centralele şi toate detaliile legate de acest aspect. Dacă voi ajunge eu primar, în nici un caz nu va mai exista această problemă. Dacă va ajunge USL-ul la primărie, nu se va schimba nimic.

Dacă nu vor mai fi fraudate alegerile, avem şanse foarte mari să câştigăm alegerile la Mangalia. Dacă nu se vor mai cumpăra voturi pe stradă aşa cum s-a întâmplat la alegerile precedente, chiar avem şanse să ne dublăm procentele, cel puţin pentru Consiliul Local. Eu am rămas total surprins de modul în care s-au desfăşurat alegerile precedente. Nu mă aşteptam la o fraudare masivă din parte celor trei părţi implicate. Sperăm ca de această dată, lucrurile să decurgă normal”, a declarat Marin Ciocâia.

Cârlescu: „Alegerile nu au fost fraudate, ci prost organizate“

„Cea mai mare problemă a Mangaliei este cea a termoficării. Venim după o iarnă în care oamenii au stat în frig şi nu trebuie să mai permitem ca acest lucru să se întâmple.
Problema termoficării se rezolvă foarte simplu. Trebuie să scăpăm de cei care s-au ocupat de hoţie şi sifonarea banului public în ultimii patru ani. Dacă închidem acest robinet al hoţiei, problema este ca şi rezolvată. Necesarul termic al Mangaliei este de 22.000 de gigacalorii, iar iarna au fost consumate 50.000 de gigacalorii. Problema poate fi rezolvată foarte uşor prin montarea unor radare volumetrice. Nu este o investiţie mare şi ar fi foarte utilă, ar opri furturile şi pierderile inutile.

Noi sperăm la un post de viceprimar şi ne dorim să facem un scor bun la Consiliul Local. Nu renunţ nici la lupta pentru scaunul de primar. Electoratul nostru este mult mai mare decât ce s-a văzut pe 10 iunie, însă proasta organizare a alegerilor a dus la acele rezultate. Susţinătorii PRM de bună credinţă au stat şi trei patru ore în soare din cauza cozilor interminabile din faţa secţiilor de votare. Din punctul nostru de vedere, alegerile nu au fost fraudate ci foarte prost organizate. Singura fraudă o reprezintă decizia BEC de a le relua ca urmare a unor contestaţii făcute chiar de cei care s-au ocupat de organizare”, a declarat Adrian Cârlescu.

Alexandra Balan, Cuget Liber, Miercuri, 20 Iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply