Cum se cumpără voturile la Mangalia

0
751

Cine nu se lasă cumpărat cu 100 de lei pentru un vot este ameninţat cu pierderea locului de muncă.

B.E.C. a decis repetarea alegerilor pentru fraude înregistrate la scrutinul din 10 iunie.

Campania electorală prelungită pare să le ia minţile candidaţilor disperaţi să obţină postul de primar în localităţi strategice pentru diverse domenii de activitate. În municipiul Mangalia, de pildă, Biroul Electoral Central a decis repetarea alegerilor după ce au fost constatate mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare, respectiv fraude flagrante în mai multe secţii de votare. Cel care a sesizat neregulile a fost candidatul independent pentru funcţia de primar, Cristian Radu, care a declarat, zilele trecute, că îşi doreşte „o luptă dreaptă, iar cel care ajunge primarul Mangaliei să fie ales în mod corect“.

De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Zanfir Iorguş a declarat pentru „Observator“ că va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia B.E.C., pe care a catalogat-o ca fiind „o furăciune ordinară a oamenilor lui Tusac şi a lui Cristian Radu“. Pornind de la aceste declaraţii, oameni demni de toată încrederea, care au citit declaraţiile candidatului P.D.L. pentru Primăria Mangalia, ne-au contactat şi ne-au adus la cunoştinţă că, la Mangalia, mita electorală încă se practică, deşi scrutinul din 10 iunie a fost anulat din aceeaşi cauză. Este vorba de faptul că, potrivit surselor noastre, lideri ai P.D.L. s-au deplasat, ieri, la Şantierul Daewoo din Mangalia, unde au discutat cu cetăţenii. Acest lucru nu ar fi ieşit din tipare, însă scopul se pare că a fost altul: „Zanfir Iorguş cumpără voturile din Şantierul Daewoo Mangalia. Îi obligă pe angajaţi să semneze adeziuni la partid (P.D.L. – n.r.), primesc suma de 100 de lei şi oferă promisiunea unui vot pentru candidatul P.D.L. la alegerile din 24 iunie“. Grav este faptul că oamenii sunt terorizaţi şi le este teamă să vorbească despre toate astea, iar alegerile ar putea fi, din nou, compromise.

De precizat este şi faptul că unul dintre directorii Şantierului din Mangalia, Vasile Iorga, este membru P.D.L., fiind trecut în lista de candidaţi pentru Consiliul Local pe unul din locurile fruntaşe, ceea ce îi va aduce un post de consilier local în viitorul for de conducere al municipiului. La Daewoo Mangalia sunt aproximativ 6.000 de angajaţi, număr semnificativ, care înseamnă mult în calculele electorale ale oricărui candidat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Teroare şi la Sanatoriul balnear

Şi asta nu este tot, deoarece aceeaşi sursă ne-a declarat că şi la Sanatoriul balnear din localitate angajaţii sunt ameninţaţi că vor fi disponibilizaţi dacă nu îşi iau angajamentul că vor vota cu acelaşi candidat. „Angajaţii de la Sanatoriul balnear sunt terorizaţi; sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă nu vor vota cu candidatul P.D.L. pentru Primăria Mangalia“, a completat sursa noastră.

Una peste alta, această săptămână de campanie electorală nu este deloc una uşoară, nici pentru cetăţenii din Mangalia, care s-au trezit în mijlocul unui război electoral dar, cu siguranţă, nici pentru candidaţi.

Mihaela TÎRPAN, Observator de Constanta, marti, 19 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply