Responsabilii pentru lipsa caldurii au fost dovediti! DEZVALUIRI DESPRE AFACEREA CALLATIS THERM SI INTERESELE SI PRESIUNILE PDL

0
776

 

Au fost dovediti vinovatii pentru lipsa căldurii din iarna trecută:

  • Guvernul Boc care a tăiat subvențiile pentru căldură. 
  • Senatorul PDL Dumitru Constantin, care a facut presiuni pe Callatis Therm.
  • Deputatul PDL Zanfir Iorgus, care a privatizat termoficarea din Mangalia. 
  • Prefectul Constanței care a făcut și el presiuni iarna trecută pentru ca oamenii să rămână în frig, care m-a suspendat abuziv si ilegal de doua ori ci care acum vrea sa blocheze referendumul pentru rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA.

Senatorul PDL care v-a tinut in frig o iarna intreaga, Dumitru Constantin, vrea acum sa treaca la USL. Prefectura Constanta vrea sa blocheze referendumul pentru rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA, desi este clar ca aceasta societate trebuie sa plece din oras cat mai repede. 


REPLICA, JOI, 10 MAI 2012

Cristian ANTON

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Când asista la escrocheria din Mangalia nu avea dileme politice

Senatorul din spatele mega-scandalului Callatis Therm se cere exclus din PDL şi aşteaptă invitaţia USL

PDL îl poate trece pe răbojul rataţilor politici şi pe senatorul călărăşean Constantin Dumitru, care a anunţat ieri că se declară total independent faţă de politica formaţiunii care l-a făcut parlamentar, aşteaptă să fie exclus şi a lansat deja o invitaţie miloagă USL-ului, poate-poate mai prinde un post de parazit bugetar şi pentru următorii 4 ani. Reamintim că senatorul Dumitru este misterioasa figură din spatele mega-scandalului Callatis Therm, din câte se pare rudă cu Adrian Nikitas Simion, participând la parafarea contractului care a dus, astă iarnă, la un pas de extincţie populaţia Mangaliei. Cu regretul că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu acest partid, astăzi vă informez că personal mă declar total independent faţă de politica pe care o promovează PDL. Nu sunt astăzi, când vorbesc, înscris în nici un alt partid. N-am să spun că viitorul nu mă va pune într-o situaţie de a mă înscrie în vreun partid. Este greu pentru mine să aleg o altă formaţiune şi mă refer la cele două formaţiuni puternice din România care formează USL astăzi, a spus senatorul PDL.

Constantin Dumitru a explicat că simpatizează cu USL pentru că este singura structură politică care astăzi este pusă în situaţia de a rezolva problemele românilor, o declaraţie mai degrabă stupidă, decât lămuritoare. Aştept să văd şi derularea evenimentelor şi să mă conving dacă voi candida şi din partea cărei formaţiuni voi candida. Din partea PDL este exclus totalmente, a adăugat senatorul, dând astfel de înţeles că este bucuros de orice ciolan i se va arunca de către actuala putere. N-am plecat din PDL, dar aştept să mă excludă din partid aşa cum a spus preşedintele Boc, că cei care vor vota moţiunea vor fi excluşi. Îmi asum răspunderea pentru votul acestei moţiuni. Explicaţii am foarte multe, dar chiar că nu îşi au rostul. Ştiu că în interiorul meu, în convingerea mea, a fost clar, acel Guvern nu trebuia să mai existe, a mai spus Constantin Dumitru. Interesant cum a descoperit chiar acum senatorul de Călăraşi că PDL nu trebuie să mai existe şi că nu se mai regăseşte în politica acestuia, şi nu a avut o astfel de revelaţie acum câteva luni, în ianuarie 2012, când a venit la sediul Primăriei Mangalia la braţ cu Adrian Nikitas Simion, pentru a asista la discuţiile dintre acesta şi primarul de atunci al oraşului, Ion Mincă, referitoare la zecile de miliarde pe care Callatis Therm voia să le obţină de la municipalitate, pentru căldura pe care nu o livra. Poziţia de forţă de pe care intervenea atunci personal senatorul Constantin Dumitru în faţa unei administraţii locale, pentru avantajul material al unei firme private, s-a prăbuşit acum până la nivelul unui canal dejector, prin care şobolanii politici fug mâncând pământul în căutarea altor proptele cu ajutorul cărora să înfăptuiască şi pe viitor astfel de mangle.

 


ZIUA DE CTA, JOI, 10 MAI 2012

Referendum blocat
Prefectura i-a stricat „ploile” lui Tusac?

Cecilia ZAREA 

Anunţat cu surle şi trâmbiţe şi programat să se desfăşoare în aceeaşi zi cu alegerile locale, referendumul de la Mangalia, pentru rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA, a fost blocat.

În cursul zilei de ieri, prefectul interimar al Constanţei, Aidun Curt-Mola, a notificat procedura referendumului de la Mangalia. Potrivit legislaţiei în vigoare, în urma notificării referendumului de către prefectul judeţului, procedura este blocată. În cazul în care cazul ar ajunge în instanţă şi ar fi sesizată Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului, procedura ar putea fi suspendată. Mai exact, este vorba despre referendumului ce vizează rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA, societatea care este responsabilă cu difuzarea agentului termic în Mangalia. Proiectul referendumului a fost susţinut de actualul primar din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Foarte interesant, data care fusese stabilită iniţial pentru ca cetăţenii din Mangalia să-şi poată exprima părerea în legătură cu posibila reziliere a contractului cu firma privată a fost cea de 10 iunie. Întâmplător, alegerile locale urmează să se desfăşoare în aceeaşi zi. Totuşi, în urma notificării de către prefect, ieri procedura referendumului a fost blocată. Mai mult decât atât, în eventualitatea în care procedura s-ar debloca, referendumul riscă să piardă oricum data de 10 iunie, dat fiind că paşii procedurii au fost devansaţi oricum prin această notificare.

Sursa: psd.mangalia, 10 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply