Campania electorala in presa incepe oficial din 11 mai

0
857

Campania electorala pe televiziuni si radio-uri va incepe Vineri, 11 mai si se va incheia Joi, 7 iunie, la miezul noptii, a decis Consiliul National al Audiovizualului.

Candidatii vor avea acces gratuit in emisiunile informative, electorale si de dezbatere electorala difuzate de televiziuni si radiouri, se mai spune in decizia CNA publicata miercuri pe site. De asemenea, radiodifuzorii care vor reflecta campania electorala, ca urmare a solicitarilor primite de la competitorii electorali, au obligatia sa informeze cu privire la acest lucru CNA, pana cel mai tarziu pe 9 mai.

CNA mai impune ca spoturile publicitare electorale sa nu fie mai lungi de 30 de secunde, iar acestea trebuie sa fie asumate in mod explicit de competitorii electorali. Consiliul mai cere ca in cadrul emisiunilor electorale sa nu apara combinatii de culori, semne grafice sau sunete care sa evoce simbolurile nationale ale Romaniei. Campania inceteaza cu 48 de ore inaintea votarii, dupa care sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie, invitarea competitorilor sau reprezentantilor acestora precum si comentariile privind desfasurarea campaniei electorale sau cele legate de competitorii electorali

Alegerile locale se vor avea loc in data de duminica, 10 iunie.

ziare.com


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply