Unde şi cum ne distrăm de 1 Mai, pe litoral

0
1007


Ne aşteaptă un week-end incendiar (prelungit!) pe litoral, cu ocazia zilei de 1 Mai. Guvernanţii au luat poate cea mai aşteptată decizie din ultima perioadă, aceea de a declara şi 30 aprilie zi liberă, aşadar mulţi se pot bucura din plin de o minivacanţă de patru zile. Şi cum se ştie că românul este frate cu… distracţia, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, autorităţile locale, precum şi agenţii economici de pe litoral şi din Delta Dunării au pregătit pentru petrecăreţi o sumedenie de evenimente şi activităţi.

Mamaia, centrul distracţiei şi… aglomeraţiei
În Mamaia va fi agitaţie mare week-endul acesta. Şeful hotelierilor, Nicolae Bucovală, spune că aici sunt aşteptaţi 25.000 de turişti. Mulţi dintre ei s-au cazat încă de ieri, aşadar staţiunea este deja animată.

Cluburile au pregătit evenimente cu invitaţi care mai de care mai speciali. Duminică, pe 29 aprilie, în Princess Summer Club mixează Dj Antoine, interpretul hitului Welcome to St. Tropez. Până atunci însă, constănţenii şi turiştii sunt aşteptaţi astăzi (sâmbătă, 28 aprilie) în Mamaia Nord, la cea de-a doua zi a festivalului de muzică electronică The Mission 2012. Tot în Mamaia Nord, pe plaja Enigma, se desfăşoară, până pe 30 aprilie şi Sunwaves, de asemenea un festival electronic. Un week-end tare va fi şi în Mania Club Mamaia, acolo unde, până luni, 30 aprilie, constănţenii şi turiştii sunt aşteptaţi la serile „For the love of house”.
Lista cluburilor deschise în staţiunea Mamaia este una destul de lungă (Crema Summer Club, Princess Summer Club, Office Club Mamaia, Fratelli Beach & Club Mamaia Nord, Jezoo Mamaia, Megalos Club Mamaia etc.) şi fiecare a pregătit o multitudine de surprize.
Aglomeraţie mare şi în sudul litoralului, nu doar în Mamaia! La această oră este aproape imposibil să mai găseşti un loc de cazare în Vama Veche sau în Costineşti, de exemplu.

Festival de zmeie
Staţiunea Mamaia este gazda şi unui altfel de eveniment – Festivalul de zmeie. În perioada 28 aprilie – 1 mai, pe plaja H2O din Mamaia Nord are loc Black Sea Kite Festival, primul festival de zmeie din România organizat pentru publicul larg, unde vor fi organizate ateliere de construit şi pictat zmeie atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Pe plajă au loc concursuri cu premii, vor fi clovni, muzică şi multe alte surprize. Profesioniştii acestei prime ediţii vin din Bali, Germania, Austria, Anglia, Danemarca, Olanda. Ei vor înălţa pentru public zmeie speciale, de diferite mărimi, forme şi design-uri.

Autobuze supraetajate, telegondolă, Delfinariu
Cei care îşi petrec acest week-end în Constanţa (turişti şi localnici) trebuie să ştie că până pe 1 mai vor circula pe ruta Gara Constanţa – Mamaia şi retur autobuzele supraetajate, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Preţul unei călătorii este de cinci lei, RATC menţinând tariful neschimbat faţă de anii precedenţi. Biletele pot fi achiziţionate în timpul călătoriei.
De asemenea, tot până pe 1 mai (inclusiv), Telegondola Mamaia funcţionează în intervalul orar 10.00 – 20.00. Preţul unei călătorii este de 10 lei, acelaşi ca şi anul trecut.
În plus, merită vizitat şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, ce cuprinde Delfinariul, Păsările Exotice, Micro Delta şi Planetariul (tarif de 25 lei/adult şi 12 lei/elevi, student), precum şi Acvariul (10 lei/adult şi 5 lei/elev/student).

Distracţie mare şi în Năvodari, Eforie şi Mangalia
Năvodărenii şi nu numai sunt aşteptaţi pe 1 Mai la o serbare câmpenească cu mici, bere şi concerte, eveniment organizat de Primăria Năvodari.

În Eforie, în perioada 28 aprilie – 2 mai, în parcul din faţa primăriei Eforie Sud are loc Târgul colecţionarilor de antichităţi. Tot aici, pe 1 mai, la Vila Sinacai din Eforie Nord se desfăşoară şi Festivalul grătarelor, iar pe 2 mai, la Teatrul de vară din Eforie Nord se pune în scenă o piesă de teatru, pentru a marca Ziua Internaţională a Tineretului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia este o altă staţiune unde distracţia va fi ca la ea acasă până pe 1 Mai.

În perioada 28 aprilie – 1 mai au loc spectacole pentru toate gusturile în Portul Turistic. Pe 28 aprilie urcă pe scenă Nelu Ploieşteanu, Florentina Suciu, DJ Sava şi Andreea, Claudia Ghiţulescu, trupa Gemenele şi maestrul de ceremonii Joule. Pe 29 aprilie, mangalioţii şi turiştii sunt aşteptaţi la un spectacol de folclor, umor şi muzică de calitate cu Irina Loghin, Vacanţa Mică, Florin Decuseară, Lorenna, Sorin Şuteu, trupa Hai, noroc!.
Mai mult, pe 30 aprilie, pe scena din Portul Turistic urcă Fuego, Alesis, Mariana Stan, Victor Yla (grupul umoristic Vouă), Marian Anton, Anka Neacşu şi Gina Pop.
Seria spectacolelor din Mangalia continuă pe 1 mai cu artişti ca Antonia şi Vank, Connect-R, DJ Project, Vali Vijelie, Adi de la Vâlcea, Nicu Paleru şi Axinte.
De asemenea, în această seară (28 aprilie), Clubul Alutus din Mangalia se laudă cu prezenţa a doi invitaţi mai mult decât apreciaţi, DJ Adrian Eftimie şi Gues Who.
Şi în staţiunile din sudul litoralului s-au deschis cu ocazia acestei minivacanţe o sumedenie de cluburi: Clubul Captain Mondy’s – Jupiter, Club D’Or – Vama Veche, Club Kremlin, Club Alcatraz – Neptun, Club Vicion – Olimp.

Festival de salsa
Pe 29 aprilie este şi ultima zi a celei de-a treia ediţii a Crazy Salsa Fest, care se desfăşoară la Hotel Paradiso din Mangalia. Festivalul reuneşte peste 30 de şcoli de dans din ţară şi din străinătate. Tot în acest cadru are loc şi lansarea de carte „Eticheta în dansul social”, cu invitaţi din Cuba, Germania, Grecia, Franţa, Italia şi Bulgaria.

Delta Dunării, o altă destinaţie numai bună pentru week-end
Delta Dunării nu are nevoie de evenimente pentru a atrage constănţenii, ci chiar din contră. Totuşi, merită ştiut că la Sulina pentru 1 mai este organizată o serbare câmpe-nească. Cei care ajung însă în Deltă cu siguranţă vor fi vrăjiţi de frumuseţile locului, suficient pentru o minivacanţă relaxantă.

Ministrul Turismului vine iar pe litoral
1 mai reprezintă şi deschiderea oficială a sezonului estival. Sâmbătă, 28 aprilie, la invitaţia ANAT pe litoral este aşteptat, la evenimentele prilejuite de această ocazie, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, precum şi preşedintele Organizaţiei elene de turism, Konstatinos Zikos.

„Litoralul românesc şi Delta Dunării sunt două destinaţii «vedetă» pentru petrecerea minivacanţei de 1 Mai. Agenţiile de turism împreună cu hotelierii au ofertat pachete speciale. În plus, în acest an ne ajută şi decizia luată de Guvern de a acorda ziua de 30 aprilie ca zi liberă, dar şi condiţiile meteo ce se anunţă a fi excelente pentru prima ieşire la mare sau în Delta Dunării”, a precizat preşedintele ANAT, Corina Martin.

cugetliber.ro, sambata, 28 Aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply