USL: Trei partide, trei congrese, un singur miting

0
725

CONGRES EXTRAORDINAR DE AMPLOARE

O construcţie politică serioasă. Asta au realizat cele trei partide din opoziţie. Cum era de aşteptat, pedeliştii nu au văzut cu ochi buni Uniunea Social Liberală (USL), încercând să acuze partidele ce o formează că nu mai ştiu dacă sunt de stânga sau de dreapta, că au programe ireale, etc… Taman ei, care au promis că vom trăi mai bine şi ne-au împins exact în partea opusă. Trecând peste săgeţile pedeliştilor, liderii PSD, PNL şi PC îşi văd de treabă. Vineri, social democraţii s-au întrunit în Comitetul Executiv (CEX) al PSD, pentru a pregăti Congresul Extraordinar ce va avea loc sâmbătă. Atât liberalii, cât şi conservatorii vor organiza, la rândul lor, câte un congres. La finalul congreselor, cele trei formaţiuni se vor întâlni la Congresul extraordinar al USL, un miting organizat tot la Romexpo, unde maestru de ceremonii va fi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

TREI REZOLUŢII

La finalul CEX, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că Opoziţia se pregăteşte serios pentru alegeri şi s-a încercat deja stabilirea candidaţilor. În urma discuţiilor au fost validate două din cele trei nominalizări care revin PSD în USL pentru primarii sectoarelor bucureştene. El a recunoscut că, la sectorul 6, candidatul va fi stabilit în perioada următoare, deoarece social democraţii nu se înţeleg cu liberalii asupra acestui candidat. Ponta a mai declarat că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea “prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL”. El a arătat că o altă rezoluţie se referă la participarea PSD la alegerile locale cât şi la cele parlamentare şi prezidenţiale sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte şi a unui candidat la cea de prim-ministru. Liderul social democrat a spus că este bine pentru unele organizaţii comunale ale PSD şi ACD să fie lăsate “într-o competiţie”, dar cine va colabora cu PDL va fi exclus din partidele care formează USL. Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat că lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile locale va avea loc cel mai probabil în jurul datei de 5 mai. Mihalache a arătat că circa 10.000 de reprezentanţi ai celor trei partide vor participa, sâmbătă, la Romexpo, la congresul extraordinar al USL care va consfinţi tandemul Victor Ponta – premier şi Crin Antonescu – preşedinte, pentru acest an electoral. Potrivit acestuia, în cadrul evenimentului, fiecare partid va supune la vot, în şedinţe separate, cele trei rezoluţii, care, ulterior, vor fi prezentate în mitingul care va avea loc tot la Romexpo. La acest amplu eveniment vor participa şi toţi candidaţii USL la Consiliile Judeţene şi la primăriile reşedinţelor de judeţ, deşi lansarea candidaţilor PNL a fost amânată pentru luna mai.

DOI PEDELIŞTI VOR SEMNA MOŢIUNEA

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

CEX al PSD a aprobat, vineri, depunerea moţiunii de cenzură la 17 aprilie. Ponta a anunţat că moţiunea de cenzură va fi construită pe trei mari “reproşuri” la adresa guvernării: privatizări, alocări către primării, situaţia de la UMF fiind pe ultimul loc. El a susţinut că, din informaţiile pe care le are, doi parlamentari ai PDL ar fi semnat deja, pe listele PNL, moţiunea de cenzură a USL. Este vorba despre deputatul PDL Marius Dugulescu şi senatorul PDL Dorel Bogza.

Băsescu promite iar că demisionează!

În stilu-i caracteristic, preşedintele (ales în străinătate) Traian Băsescu a trimis, vineri, o scrisoare USL, în care susţine că este dispus să demisioneze “în timp util” dacă parlamentarii Uniunii acceptă revizuirea Constituţiei astfel încât referendumul să aibă loc la locale. El susţine că revizuirea ar trebui să includă şi reducerea mandatului preşedintelui României la 4 ani, astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan. Probabil că va face ce promite aşa cum a demisionat în 5 minute de la suspendarea sa din funcţia de şef al statului de către Parlament… Prietenii ştiu despre ce este vorba!

Sambata, 07 Aprilie 2012, Adina MITREA, telegrafonline.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply